BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Όχι» σε νέους σωτήρες λέει η ΕΟΑΣΝΛ

Να εξοφληθούν οι παραγωγοί ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

0
0

Aπλήρωτοι παραμένουν χιλιάδες παραγωγοί που έχουν παραδώσει την παραγωγή τους σε εμπόρους και βιομηχανίες, όπως καταγγέλλει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013, την ενίσχυση για την νιτρορύπανση, την βιοκαλλιέργεια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Η ΕΟΑΣΝΛ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα καταγγέλλει σε ανακοίνωση της τη συγκυβέρνηση «που αφήνει απλήρωτους τους τευτλοπαραγωγούς οι οποίοι έχουν παραδώσει εδώ και 3 μήνες την παραγωγή τους στο μοναδικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που έχει απομείνει, στο Πλατύ Ημαθίας. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα υλοποίησαν το έγκλημα ξεπουλώντας τα εργοστάσια ζάχαρης και την ποσόστωση ζάχαρης τώρα ως συγκυβέρνηση δεν πληρώνει τους εναπομείναντες παραγωγούς σε ένα προϊόν που πλέον η χώρα μας είναι ελλειμματική και τρώμε εισαγόμενη ζάχαρη αμφιβόλου ποιότητας πολλές φορές. Ζητάμε άμεσα να εξοφληθούν οι παραγωγοί τεύτλων», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους παραγωγούς να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους δυναμώσουν  συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές που πραγματοποιούνται για νέα Δ.Σ και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία.

«Καμιά αυταπάτη για τους παλιούς και νέους «σωτήρες» που για μια ακόμη φορά μας χτυπάνε χαμογελαστοί την πλάτη  και υπόσχονται «λαγούς και πετραχήλια». Καμιά αναμονή αν πάμε σε εκλογές ή όχι καθώς είτε γίνουν εκλογές είτε όχι, η νέα ΚΑΠ η οποία αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής θα  μειώσει τις ενισχύσεις πάνω από 45% ως το 2019 και θα οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες στον αφανισμό. Θα πληρώσουμε την άγρια και άδικη φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ που σημαίνει ότι θα πάρουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη του κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου την νέα χρονιά. Θα πληρώσουμε τα κάθε είδους χαράτσια στην γη και στα σπίτια μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ!

Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει  το γεγονός ότι χιλιάδες παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν παραδώσει την παραγωγή τους σε εμπόρους  και βιομηχανίες, χιλιάδες δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013, την ενίσχυση για την νιτρορύπανση για τα έτη 2012-13, την βιοκαλλιέργεια, την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα, τις εξισωτικές αποζημιώσεις εξαιτίας του σχεδίου δράσης που αποχαρακτηρίζει 11 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων.

 Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση που αφήνει απλήρωτους τους τευτλοπαραγωγούς οι οποίοι έχουν παραδώσει εδώ και 3 μήνες την παραγωγή τους στο μοναδικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που έχει απομείνει, στο Πλατύ Ημαθίας. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα υλοποίησαν το έγκλημα ξεπουλώντας τα εργοστάσια ζάχαρης και την ποσόστωση ζάχαρης τώρα  ως συγκυβέρνηση δεν πληρώνει τους εναπομείναντες παραγωγούς σε ένα προϊόν που πλέον η χώρα μας είναι ελλειμματική και τρώμε εισαγόμενη ζάχαρη αμφιβόλου ποιότητας πολλές φορές. Ζητάμε άμεσα να εξοφληθούν οι παραγωγοί τεύτλων. 

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους παραγωγούς να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους δυναμώσουν  συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές που πραγματοποιούνται για νέα Δ.Σ και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία γιατί δυνατοί αγροτικοί σύλλογοι σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας μας, με καλύτερες προϋποθέσεις θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε.

Καμιά αυταπάτη για τους παλιούς και νέους «σωτήρες» που για μια ακόμη φορά μας χτυπάνε χαμογελαστοί την πλάτη  και υπόσχονται «λαγούς και πετραχήλια». Καμιά αναμονή αν πάμε σε εκλογές ή όχι καθώς είτε γίνουν εκλογές είτε όχι, η νέα ΚΑΠ η οποία αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής θα  μειώσει τις ενισχύσεις πάνω από 45% ως το 2019 και θα οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες στον αφανισμό. Θα πληρώσουμε την άγρια και άδικη φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ που σημαίνει ότι θα πάρουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη του κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου την νέα χρονιά. Θα πληρώσουμε τα κάθε είδους χαράτσια στην γη και στα σπίτια μας.

 Μόνη λύση ο ενωμένος μαχητικός και μαζικός αγώνας μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών για να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κατακτήσεις που θα μας δώσουν ανάσες.

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία