BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στα «μαχαίρια» οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας με την Ένωση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και την Ένωση Βιοκαλλιεργητών του νομού για το θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Με κόστος «εκτύπωσης» οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ

0
1

Συγκεκριμένα, νέα αντιπαράθεση ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας -την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραμπάσης- όταν το ο Δ.Σ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών και ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών Λακωνίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας προκειμένου να πρωτοκολλήσουν την υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της εξουσιοδότησης για την δήλωση ΟΣΔΕ για τα έτη 2015-2020 και η διευθύντρια της Ένωσης επιχείρησε να τους αποτρέψει.

Όπως υποστηρίζουν οι βιοκαλλιεργητές απειλήθηκαν ότι εφόσον ανακαλέσουν την εξουσιοδότηση θα ζητήσουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακαλέσει με τη σειρά του την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης, μάλιστα η συζήτηση «φούντωσε» όταν παρενέβη ο πρόεδρος της ΈΑΣ Λακωνίας.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας

«Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 10π.μ. το Δ.Σ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας και ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών Λακωνίας επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας προκειμένου να πρωτοκολλήσουμε την υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της εξουσιοδότησης για την δήλωση ΟΣΔΕ για τα έτη 2015-2020.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την Διευθύντρια της Ένωσης η οποία με διάφορα τεχνάσματα προσπάθησε να μας αποτρέψει, λέγοντας μας μάλιστα ότι «εφόσον ανακαλέσουμε την εξουσιοδότηση θα ζητήσουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακαλέσει την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης». Στο σημείο αυτό  επενέβη στην συζήτηση ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Προκοβάκης και ωρυόμενος δήλωσε:

1. Ότι θα πρέπει να μάθουν οι αγρότες να πληρώνουν, το τζάμπα πέθανε, κάνοντας και την κίνηση βγάζοντας ένα πενηντάευρω από την τσέπη του και κτυπώντας το επιδεικτικά στο γραφείο.

2. Ότι τα έσοδα που εισέπραξαν από την δήλωση ΟΣΔΕ για το 2014 ήταν μόνο 1.300.000,00€ (ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ)

3. Ότι αυτός δεν είναι συνδικαλιστής, αλλά μέτοχος στην ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

4. Ότι δεν πρόκειται ξανά να διαθέσει προσωπικό στην ΔΑΟΚ Λακωνίας για να παίρνουν οι Βιολόγοι επιδοτήσεις (Το ακούτε κ. Τζανετέα;)

5. Ότι εάν δημιουργηθεί καινούργιος φορέας και του ζητηθεί να κάνει διορθώσεις, δεν πρόκειται να το κάνει ακόμα και αν τον μηνύσουν!! (το ακούτε κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ;)

6. Όταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών προσπάθησε να τον ενημερώσει ότι η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ βάση της οποίας ο κ. Προκοβάκης και η Ένωση Λακωνίας πιστοποιήθηκαν ως φορείς Β’, αναφέρει ρητά ότι είναι υποχρεωμένος να προβεί σε διορθώσεις καθ’ υπόδειξη των δικαιούχων και μάλιστα χωρίς περαιτέρω αμοιβή, απάντησε ωρυόμενος ότι δεν αναγνωρίζει καμία εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τα ακούτε αυτά κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ;) και αναγνωρίζει μόνο τον Υπουργό (τι λέτε κ. Καρασμάνη;)

7.Τέλος, σε ερώτηση του συναδέλφου κ. Αργυρόπουλου, παραδέχτηκε ότι η εξουσιοδότηση του 2014 ισχύει έως και το 2020!

Τελικά μετά από όλον αυτόν τον «εποικοδομητικό» διάλογο, αποδέχθηκαν και πρωτοκόλλησαν τις υπεύθυνες δηλώσεις για την ανάκληση της εξουσιοδότησης για το ΟΣΔΕ 2015-2020. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να πράξουν το ίδιο, για να μην εισπράττουν οι Μέτοχοι της ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών), το ευτελές ποσό του 1.300.000,00€ (23.000 δηλώσεις μόνο για την Λακωνία).

Τέλος να υπενθυμίσουμε στον κ. Προκοβάκη ότι με τις δηλώσεις του αυτές εμείς δεν πτοούμεθα, τον παραδίδουμε στην κρίση των Λακώνων Αγροτών, στην κρίση όλων αυτών που έχασαν, χωρίς την συναίνεση τους, ποσά από τα δικαιώματα ενίσχυσης.

Η υπεύθυνη δήλωση όταν πρωτοκολλείται από  τον ίδιο τον δικαιούχο δεν χρειάζεται γνήσιο υπογραφής.  Εάν την πρωτοκολλήσει άλλος από τον δικαιούχο, χρειάζεται το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ. Τα δε γραφεία της Ένωσης σε Σκάλα, Γύθειο και Νεάπολη κατ’ εντολής της «μαμάς» ένωσης αρνούνται να πρωτοκολλήσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις. Και αυτό στην κρίση των Λακώνων Αγροτών!

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι Αγροτές – Κτηνοτρόφοι!».

Για το ΔΣ,

ο πρόεδρος Δημήτρης Καραμπάσης

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-12-2014 13:50καραμουζας

Μήπως κάποιος πρέπει να τους πεί ότι και ο φόρεας Α θα μπορεί να κάνει τις διορθώσεις μόνος του, χωρίς να χρειάζεται την παρέμβαση του Φορέα Β. 'Ελεος πέρασε ένας χρόνος και ακόμα τα ίδια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία