BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Όχι στη μονοκαλλιέργεια λένε οι Κρήτες εξαγωγείς

Αλλαγή των παραγωγικών προτύπων και στροφή από τη μονοκαλλιέργεια συνιστούν οι Εξαγωγείς Κρήτης.

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Οκτώβριο οι εξαγωγές

0
0

Αλλαγή των παραγωγικών προτύπων για να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια, προτείνουν οι εξαγωγικοί φορείς της Κρήτης, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχουν αγορές οι οποίες κρύβουν σημαντικές ευκαιρίες για τα αγροτικά προϊόντα του νησιού.

Τα παραπάνων διαπιστώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, έκανε παρουσίαση των εξαγωγικών στοιχείων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2013 και το α’ 6μηνο του 2014, αναλύοντας ξεχωριστά τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από το Νομό Ηρακλείου κατά το τελευταίο διάστημα. Στο τέλος έγινε μία ξεχωριστή αναφορά για τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία του 9μηνου 2014.

Η επεξεργασία των στοιχείων από τον ΣΕΚ ανέδειξε ότι υπάρχουν αγορές οι οποίες αποτελούν ευκαιρίες για τους Κρήτες εξαγωγείς. Επίσης, φάνηκε καθαρά ότι είναι αναγκαιότητα πλέον η αλλαγή κάποιων παραγωγικών προτύπων για να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Επίσης, έγινε παρουσίαση καλών πρακτικών εξαγωγικής δραστηριότητας από εκπροσώπους 2 επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΚ, τον κο Στεφανάκη Μανώλη (ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ) και τον κο Παγωμένο Γιώργο (ΠΙΚΡΑΚΗΣ Α.Ε.), οι οποίοι απέδειξαν στους συμμετέχοντες ότι, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως αυτές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, όταν υπάρχει όραμα, θέληση, επιμονή και υπομονή υπάρχει η δυνατότητα εξέλιξης και περαιτέρω ανάπτυξης. Οι δύο παραπάνω επιχειρήσεις έχουν ένα εξαγωγικό κύκλο που φτάνει από το 35% – 75% του συνόλου της δραστηριότητάς τους, σηματοδοτώντας ότι οι εξαγωγές είναι ανάχωμα στην οικονομική κρίση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εξαγωγέων και των εν δυνάμει εξαγωγέων στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες  που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και να τους βοηθήσει να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Στις ενέργειες του ΣΕΚ για το 2015, περιλαμβάνεται το πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας επιχειρηματιών Erasmus +, το οποίο θα υλοποιηθεί κατά το α’ 6μηνο στη Γερμανία και περιλαμβάνει την επίσκεψη 20 εξαγωγέων και εν δυνάμει εξαγωγέων από την Κρήτη στις εγκαταστάσεις αντίστοιχων γερμανικών επιχειρήσεων, σε διοργανωτές εκθέσεων, επιμελητήρια κ.α.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία