BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές

Ασφαλιστική ικανότητα αποκτούν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, μετά από συνεχείς πιέσεις τους προς το Ι.Κ.Α, καθώς, παρά το γεγονός ότι κατέβαλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, φαίνονταν στο σύστημα ως ανασφάλιστοι.

Επανεξετάζονται όλες οι άδειες για λαϊκές αγορές

0
0

Όπως εξηγούν σε σχετική ανακοίνωση, αυτό συνέβαινε, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανογράφησης ώστε να δέχεται τις καταστάσεις είσπραξης των εισφορών, όπως απαιτεί το ΙΚΑ από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών ο οποίος εισπράττει τις εισφορές για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, «μετά από αρκετές συναντήσεις της Ομοσπονδίας με την διοίκηση του ΙΚΑ και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, επιτέλους συμφωνήθηκαν τα αυτονόητα. Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, στο μεσοδιάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση του νέου λογισμικού, θα δέχονται τις καταστάσεις Εισπράξεις των εισφορών των πωλητών των Λαϊκών Αγορών από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, (είναι ο φορέας που εισπράττει για λογαριασμό του ΙΚΑ τις εισφορές), ώστε να αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα οι εργαζόμενοι στις Λαϊκές αγορές.   

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ματαιώνεται η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία