BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μερίδιο και στους αγρότες από το πακέτο Γιούνκερ

Να μπει και ο αγροτικός τομέας στο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ ζητούν οι Copa–Cogeca.

Τεράστιας σημασίας η αρδευόμενη γεωργία

0
0

Την ένταξη του αγροτικού τομέα στο επενδυτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσίασε πρόσφατα με στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ε.Ε., ζητούν οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών Copa – Cogeca.

Τη συμφωνία τους με την ανάγκη να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή διάσταση της παραγωγικής ικανότητας, της γνώσης και της φυσικής υποδομής, με παράλληλη διασφάλιση της λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς, τονίζουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Κομισιόν, Γιουνκέρ, τους αντιπροέδρους Τιμερμαν, Κατάινεν, Μοσκοβισί, και τον Επίτροπο Γεωργίας Χόγκαν, ο πρόεδρος της Copa, Άλμπερτ Γιαν Μαατ και ο πρόεδρος της Cogeca, Κρίστιαν Πεες.

Στα πλαίσια αυτά δηλώνουν πως πιστεύουν ότι ο αγροτικός τομέας, και συγκεκριμένα ο τομέας των γεωργικών ειδών διατροφής, έχει τεράστιες πολλαπλασιαστικές δυνατότητες να συμβάλει σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ. Επίσης, επισημαίνουν πως η βιο-οικονομία, η εφαρμοσμένη έρευνα και η καινοτομία στον τομέα καθώς η δημιουργία υποδομών όπως οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί με το εν λόγω σχέδιο.

Τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη του τομέα είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, όπως τονίζουν στη συνέχεια Παρά το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι 25 συνεταιρισμοί γεωργικών προϊόντων διατροφής στην ΕΕ έχουν αύξηση 12% (σε όρους κύκλου εργασιών) κατά την τελευταία πενταετία, στην οποία περιλαμβάνεται η έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, δηλώνουν σίγουροι ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα, μπορεί να προσφέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλοντας έτσι σε μια δυναμική οικονομία της ΕΕ, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκούς  στρατηγικούς στόχους έως το 2020.

Για τους λόγους αυτούς, οι Copa-Cogeca καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενσωματώσει πλήρως τον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής, μεταξύ των τομέων εστίασης της δέσμης μέτρων για τις επενδύσεις που προτείνονται

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία