BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή για τα βοσκοτόπια

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει στην Αθήνα η τεχνική επιτροπή που δημιουργήθηκε για τον συντονισμό της σύνταξης των προσωρινών σχεδίων των βοσκοτόπων ή βοσκήσιμων γαιών, με απόφαση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή για τα βοσκοτόπια

0
1

Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου έχει δεσμευτεί ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις στο θέμα των πληρωμών, των βοσκοτόπων και των αποζημιώσεων των κοπαδιών που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτη Πεβερέτο, ο ΣΕΚ έχει ήδη καταθέσει στην πολιτική  ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, πρόταση με συγκεκριμένο σχέδιο για τη διαχείριση και αποτύπωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων.

Η πρόταση αυτή προβλέπει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης των 51 πρώην Νομαρχιών της χώρας με ισάριθμους επικεφαλής συνεταιρισμών μελών του ΣΕΚ σε κάθε νομό της χώρας μας, έτσι ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να κερδίσει η χώρα μας το στοίχημα ολοκλήρωσης του έργου.

Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατανομή ανά Δήμο και μετά θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των στρεμμάτων επιλέξιμων βοσκοτόπων που θα μπορεί κάθε κτηνοτρόφος να χρησιμοποιεί, ανάλογα με το μέγεθος του κοπαδιού του, όπως διευκρίνισε ο κ. Πεβερέτος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΕΚ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της κτηνοτροφίας, τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να «πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά, να ανοίξει η στρόφιγγα των τραπεζών και να μπορέσουν να πάρουν χρήματα, με ευνοϊκούς όρους, οι κτηνοτρόφοι, έτσι ώστε να προμηθευτούν με τροφές για τα ζώα τους τα οποία υποσιτίζονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η παραγωγή γάλακτος».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

26-02-2015 11:45panos

Αυτό το πράγμα με τα βοσκοτόπια στην Ελλάδα έχει καταντήσει μεγαλύτερο σίριαλ και από του Φώσκολου.....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία