BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στις ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας Alcohol ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου

Στην ομάδα εργασίας Alcohol της Copa Cogeca και στην Ομάδα Πολιτικού Διαλόγου Civil Dialogue Group Alcohol ορίστηκε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για λογαριασμό της ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από παρέμβαση της ΚΕΟΣΟΕ.

Στις ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας Alcohol ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου

3
0

Ο ΑΟΣ Τυρνάβου συμμετείχε στις συνεδριάσεις των δυο οργανώσεων στις 24/2/2015 δια των εκπροσώπων του Αντωνίου Γιαμαλίδη, τεχνικού Διευθυντού και Αναστασίας Παναγιώτου, προϊσταμένης Οινολόγου στην συνάντηση της αρμόδιας ομάδας εργασίας της Copa Cogeca για τα αλκοολούχα ποτά και τα αποστάγματα.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Copa Cogeca στις Βρυξέλλες και αφορούσε κυρίως θέματα που σχετίζονταν με την πολιτική ποιότητας στα αλκοολούχα ποτά, την απλοποίησή της, τις γεωγραφικές ενδείξεις καθώς και την ευθυγράμμιση ή και προτάσεις τροποποίησης του κανονισμού EC 110/2008 για τα αλκοολούχα ποτά. Στην συνέχεια οι δυο εκπρόσωποι συμμετείχαν σε συνάντηση στα γραφεία της Κομισιόν, όπου τα θέματα τέθηκαν σε διαβούλευση στο πλαίσιο της ομάδας πολιτικού διαλόγου CDG Alcohol.

Η ομάδα εργασίας αλκοολούχων ποτών και αποσταγμάτων συστάθηκε πρόσφατα από την COPA-COGECA και έχει ως σκοπό την υποστήριξη μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων των θέσεων της στην ομάδα Πολιτικού Διαλόγου CDG Alcohol της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η CDG προετοιμάζει τα προσχέδια των Ευρωπαϊκών κανονισμών που σχετίζονται με τα αλκοολούχα ποτά και συνεπώς επηρεάζει την πολιτική του τομέα, ενώ στην ομάδα συμμετέχει η Κομισιόν και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βιομηχανιών αλκοολούχων ποτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή του ΑΟΣ Τυρνάβου στα δυο αυτά όργανα είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι η πολιτική της ΕΕ για τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, έχει άμεση επίδραση στα παραγόμενα προϊόντα της χώρας μας όπως το τσίπουρο και η τσικουδιά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία