BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Να πάρουν θέση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΑΪΡ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει πιθανότατα συνάντηση του απερχόμενου προέδρου της ΚΑΪΡ Χρυσόστομου Χρυσοστομάκη με εκπροσώπους της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Να πάρουν θέση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΑΪΡ

0
0

Μιλώντας το τοπικό ραδιόφωνο Sky o απερχόμενος πρόεδρος Χρυσόστομος Χρυσοστομάκης τόνισε ότι εξαιτίας των χειρισμών μελών της Γεωργοένωσης, η ΚΑΪΡ και οι εργαζόμενοί της παραμένουν σε ομηρία και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν δημόσια θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

«Στη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου, αναγκαστικά όλοι θα πάρουν θέση. Βεβαίως θα έπρεπε να υπάρχει ένα Δ.Σ. και ένας πρόεδρος στην ΚΑΪΡ με μακρά θητεία μπροστά τους ώστε να μην ανακόπτεται η ανοδική πορεία της, όμως λόγω των χειρισμών της Γεωργοένωσης που εκπροσωπεί μόλις το 2% των παραγωγών αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εμείς επιδιώκουμε μια συνάντηση και μάλιστα είναι να γίνει ελπίζω εντός της εβδομάδας με τους υπεύθυνους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για να βρεθεί κοινό τόπος.

Εν τω μεταξύ,  έχουμε ενημερώσει τον πολιτικό κόσμο και τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, τους δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες και περιμένουμε όλοι τους να πάρουν θέση. Δεν πρόκειται για μια διένεξη παραγωγών, πρόκειται για την τελευταία συνεταιριστική επιχείρηση του νησιού που την κρατάμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όρθια και με μεγάλες προοπτικές.

Εμείς περιμένουμε πρωτοβουλίες από όλους. Εκείνοι που τώρα έχουν τον τρόπο να δώσουν λύσεις είναι αυτοί που νομοθετούν, δηλαδή  ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τρεις βουλευτές από τη Δωδεκάνησο τους οποίους συνάντησα αρκετές φορές, γνωρίζουν το θέμα και θα πρέπει δημόσια να πουν τη γνώμη τους και ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να τραβήξει η ΚΑΪΡ και όσον αφορά τα διοικητικά της και όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση το συντομότερο δυνατόν. Ας μην έχει η ΚΑΪΡ τη θέση όλων των υπολοίπων συνεταιριστικών επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοστομάκης.

Όπως εξήγησε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΑΪΡ μπορεί η επιχείρηση να μην είναι ακέφαλη αυτή τη στιγμή, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο το έργο του Δ.Σ. αφού όπως είπε δεν μπορεί να δουλέψει όπως πρέπει και όπως απαιτούν οι δύσκολοι καιροί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με αποτέλεσμα, να κινδυνεύει η υγιής πορεία της επιχείρησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία