BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στοιχεία όσων πήραν βοσκοτόπια απαιτούν οι Θεσσαλοί

Να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των στρεμμάτων που πραγματικά είχε η χώρα μας, καθώς επίσης και τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια, καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στοιχεία όσων πήραν βοσκοτόπια απαιτούν οι Θεσσαλοί

5
0

Απαιτούν από την πολιτική ηγεσία να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα της κακής και λάθος διαχείρισης –όπως τη χαρακτηρίζουν- των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποτελεί και την αιτία που τόσοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους, αφού τονίζουν ότι αν δεν διορθωθεί τώρα θα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και στις πληρωμές του μέλλοντος.

Μάλιστα, σε σχετικό υπόμνημά τους, οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι ζητούν από τους αρμόδιους «να προχωρήσουν σε άμεσες πληρωμές με βάση τις πληρωμές του έτους 2012, διότι η κατάστασή μας πλέον είναι τραγική και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι να αποχωρήσουμε από το κτηνοτροφικό επάγγελμα»


Αναλυτικά το υπόμνημα έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Ζητήσαμε από σας να ξεκαθαρίσετε το θέμα της κακής και λάθος διαχείρισης των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άμεσα το οποίο είναι η αιτία που τόσοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους και αν δεν διορθωθεί τώρα θα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και στις πληρωμές του μέλλοντος.

Αν πραγματικά θέλετε να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σε ότι αφορά την κλοπή των βοσκοτόπων και να μην γίνετε συνένοχος θα πρέπει:

-Να δημοσιοποιήσετε τον αριθμό των στρεμμάτων που  πραγματικά είχαμε.

-Να δημοσιοποιήσετε τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια .

Μόνο έτσι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί το πάρτι που κάποιοι ετοίμαζαν να κάνουν στην πλάτη του έλληνα κτηνοτρόφου.

Μέχρι και σήμερα ο κλάδος της κτηνοτροφίας περιμένει να εισπράξει ένα μεγάλο ποσό από την εξισωτική του 2013 και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό από την εξισωτική του 2014. Ακόμη υπάρχουν χρηματικά υπόλοιπα από την Ενιαία προηγούμενων ετών και τρία ολόκληρα χρόνια 2012-2013-2014 είναι απλήρωτη και η βιολογική κτηνοτροφία.

Ζητούμε να προχωρήσετε σε άμεσες πληρωμές με βάση τις πληρωμές του έτους 2012, διότι η κατάστασή μας πλέον είναι τραγική και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι να αποχωρήσουμε από το κτηνοτροφικό επάγγελμα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δική μας οικονομική  κατάσταση με όλα τα χρέη που έχουμε μέχρι τώρα και για την ελληνική παραγωγή και κατά συνέπεια και για την ελληνική οικονομία.

Οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου από τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού  που παρουσιάζουν επίσημα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εκατοντάδες χαμένα αμνοερίφια  και τεράστια απώλεια στην παραγωγή γάλακτος. Χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες είναι σε απόγνωση.

Ζητούμε την άμεση εισαγωγή εμβολίου  για να μπορέσουμε να διασώσουμε τα κοπάδια μας όπου και πάλι κινδυνεύουν με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Αν ο καταρροϊκός χτυπήσει και πάλι θα είναι το τέλος της κτηνοτροφίας.

 

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ

 

Παλάσκας  Νίκος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία