BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στο Σγουρίδη τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι όλα θα μείνουν ως έχουν μέχρι το 2020, αφού θα εφαρμόσουν πιστά τη νέα ΚΑΠ.

Στο Σγουρίδη τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης

0
0

Τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων των Χανίων κατέθεσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Χανίων, κατά τη σύσκεψη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων σημειώνει ότι «ο υφυπουργός από τη μία ζήτησε προτάσεις και λύσεις από τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων και από την άλλη δήλωσε ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχει μέχρι το 2020, αφού θα εφαρμόσουν πιστά τη νέα ΚΑΠ.

Όμως, οι λύσεις για το μικρό και μεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετο δρόμο από αυτόν της ΚΑΠ, η οποία το μόνο που τους έχει προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια είναι το ξεκλήρισμα και η φτωχοποίηση. Το 2020, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έχουν ξεκληριστεί, οπότε οι μόνες λύσεις που θα απασχολούν τον εκάστοτε υπουργό που εφαρμόζει την ΚΑΠ θα είναι αυτές προς το συμφέρον μιας μικρής μερίδας από τους ήδη υπάρχοντες αγρότες και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους σύγχρονους τσιφλικάδες μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες.

Όσον αφορά το ζήτημα με τη δακοκτονία και τις επιδοτήσεις, δήλωσε ότι θα γίνουν με τα χρήματα που έχουν δοθεί, τα οποία, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι για ακόμα μια χρονιά λιγότερα (φέτος μόνο για τα Χανιά είναι 793.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι). Για τις επιδοτήσεις έσπευσε να μας καθησυχάσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το παράδειγμά του, από 150 ευρώ που έπαιρνε κάποιος, θα πάρει 110 ευρώ!

Πρωτοτύπησε όμως σε σχέση με οποιονδήποτε υπουργό και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, χαρακτήρισε τους αγρότες και τον ελληνικό λαό ως χαβαλέδες, που έχουν μάθει να ζουν με επιδοτήσεις.

Δεν ξέρουμε πόσο χαβαλές είναι κάποιος που δουλεύει κυριολεκτικά ήλιο με ήλιο και δεν μπορεί να βγάλει ένα μεροκάματο. Πόσο χαβαλέ έχει να δίνεις τα προϊόντα σου στους μεγαλεμπόρους σε τιμές κάτω του κόστους και την επόμενη μέρα να τα βλέπεις να πωλούνται σε διπλές και τριπλές τιμές. Πόσο χαβαλές είναι κάποιος που είναι πνιγμένος στα χρέη με τις τράπεζες και την εφορία και να τον απειλούν καθημερινά με κατασχέσεις. Πόσο χαβαλέ έχει να μην μπορείς να πας ο ίδιος και η οικογένειά σου στο γιατρό, επειδή δεν μπόρεσες να πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές στον ΟΓΑ. Πόσο χαβαλέ έχει να μην μπορείς να σπουδάσεις τα παιδιά σου και να τα βλέπεις καθημερινά στην ανεργία.

Καλό θα ήταν να μην κρίνει κάποιος, και ιδιαίτερα ένας υφυπουργός, εξ ιδίων τα αλλότρια».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία