BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Καταγγελία πωλητών λαϊκών για άδικη μεταχείριση

Την αγανάκτησή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), διαμαρτυρόμενη έντονα για τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 13/5/2015 και πετάει κυριολεκτικά στο περιθώριο των Λαϊκών Αγορών, τους Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών, παρέχοντας προνομιακή μεταχείριση στους παραγωγούς πωλητές.

Η αγορά των τροφίμων αλληλένδετη με των εισροών

1
0

Όπως τονίζει, η πράξη αυτή της άνισης και άδικης μεταχείρισης των επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί κατά τον διάλογο που είχε προηγηθεί για το θέμα. Σημειώνουμε ότι για το ζήτημα των αναλογικών θέσεων μεταξύ παραγωγών και πωλητών στις νέες θέσεις που προκύπτουν, η ΠΟΣΠΛΑ είχε συζητήσει διεξοδικά και είχε τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής.

Για το ίδιο ζήτημα η Ομοσπονδία μας είχε συζητήσει και είχε επίσης τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και βουλευτών κι εκπρόσωπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που είχαν συμφωνήσει με τις θέσεις της ΠΟΣΠΛΑ κατά τις διαβουλεύσεις για την τροποποίηση του ν. 4264/2014. Ωστόσο και παρά τη θετική βούληση της Περιφέρειας Αττικής στην τροποποίηση δεν υπάρχει ίση μεταχείριση και δεν εξασφαλίζεται η αναλογική διάθεση των νέων θέσεων στους πωλητές λαϊκών αγορών με τους παραγωγούς. Ειδικότερα το αρχικό κείμενο τροποποίησης του νόμου έλεγε ότι «Οι θέσεις που προέρχονται από ίδρυση νέων λαϊκών αγορών ή από επέκταση υφιστάμενων κατανέμονται με αναλογία 1:1 μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών».

Το τελικό κείμενο που διατυπώθηκε στο [Ν.4328/15 (ΦΕΚ 51 Α/14-05-2015) αφαιρέθηκε η αναλογία και η διατύπωση έχει ως εξής: «Στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας, οι παραγωγοί τοποθε­τούνται εμφανώς διακριτά από τους επαγγελματίες και κατά την κατανομή των θέσεων μεταξύ τους προκρίνονται οι παραγωγοί». Αυτή η αλλοίωση της συμφωνίας από τη διαβούλευση ζητούν οι επαγγελματίες να εξαλειφτεί και να επανέλθει η ισότιμη μεταχείριση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία