BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στα Φάρσαλα συγκέντρωση ΕΟΑΣΝΛ και αγροτών

Συγκέντρωση ΕΟΑΣΝΛ και αγροτικών συλλόγων στην κεντρική πλατεία στα Φάρσαλα την Τρίτη 26 Μαΐου.

Πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Οκτωβρίου στη Λάρισα με φόντο κινητοποιήσεις

4
0

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται οι ενημερωτικές συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων, ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την «φοροληστεία» αγροτών και κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στην Α’ ΔΟΥ Λάρισας (γραφεία πρώην ΕΑΣ Λάρισας στην Φιλιππούπολη) την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί.

Έτσι την Τρίτη 26 Μαΐου πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων στην κεντρική πλατεία στα Φάρσαλα στις 11 το πρωί.

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί περιοδεία-εξόρμηση  των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της Ελασσόνας στη λαϊκή αγορά με το κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ για την συγκέντρωση στην Εφορία.

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο της αγωνιστικής συγκέντρωσης την Πέμπτη, αυτό αναφέρει τα εξής:

-Για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.

-Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.

-Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

-Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Η ΕΟΑΣΝΛ ζητά τέλος άμεση συνάντηση με την Κυβέρνηση, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία