BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Για την ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αποστόλου εξαπατά τους αγρότες

Για «ψεύτικα, λόγια, μεγάλα» κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, ότι λέει στους αγρότες η ΠΑΣΕΓΕΣ, με σχετική της ανακοίνωση.

Στην ΠΑΣΕΓΕΣ η ενημέρωση αγροτών για τη νέα ΚΑΠ

2
0

Η ανακοίνωση έρχεται με αφορμή δελτίο τύπου του Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με τα μέτρα που έχει ή όχι αποδεχθεί η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Στις 30/06/2015 ο κ. Αποστόλου έβγαλε ανακοίνωση με τα μέτρα – ταφόπλακα του αγροτικού τομέα που ζητούν οι δανειστές.  Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω μέτρα:

1. Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

2. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%.

3. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.

4. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.

5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.

7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

8. Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.

9. Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%.

10. Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%.

Δυστυχώς για τους έλληνες αγρότες ο κ. Αποστόλου (που εδώ και πέντε μήνες δεν έχει καμία διαβούλευση με τους θεσμούς) για μια ακόμα φορά τους εξαπατά με ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, γιατί τον ίδιο τον κ. Αποστόλου διαψεύδει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με επιστολή που απέστειλε στην 01/07/2015 στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ που σχεδόν στο σύνολό τους αποδέχεται πλήρως την πρόταση των δανειστών και τα συνέπεια τα παραπάνω μέτρα.

Άλλωστε και η αρχική πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων ύψους 7,9 δις €, με ποσοστιαία αναλογία φόρων (93%) και περιστολή δαπανών (7%), στην ουσία υπαγόρευσε την πρόταση των θεσμών με τα παραπάνω μέτρα ταφόπλακα.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ απορρίπτει τόσο τα μέτρα των δανειστών που αφορούν τον αγροτικό τομέα όσο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Έχει πάρει σαφή θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 05/07/2015 και καλεί την Κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, που να εξασφαλίζει δίκαιο επιμερισμό των βαρών στους πολίτες, αλλά και την σταθερότητα και προοπτική της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, συναισθανόμενος την θεσμική του ευθύνη θέλει να κάνει γνωστό τους έλληνες αγρότες τα παρακάτω:

Ψηφίζοντας ΝΑΙ, που διασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ, οι άμεσες ενισχύσεις θα καταβληθούν έστω και με καθυστέρηση όταν το τραπεζικό σύστημα επανέλθει στην κανονικότητα.

Στην περίπτωση που ψηφίσουμε ΟΧΙ η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα καταβληθούν οι άμεσες ενισχύσεις, αφενός μεν γιατί δεν θα υπάρχει τραπεζικό σύστημα να τις καταβάλει, αφετέρου δε η χώρα μας θα χρωστάει στους δανειστές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία