BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Δεν συναντήθηκαν ποτέ ΠΑΣΕΓΕΣ με Βαλαβάνη

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικράτησε με αφορμή ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπυοργού Οικονομικών, κας Νάντιας Βαλαβάνη, περί συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ την περασμένη Παρασκευή.

Στην ΠΑΣΕΓΕΣ η ενημέρωση αγροτών για τη νέα ΚΑΠ

3
0

Η ΠΑΣΕΓΕΣ με σχετική της ανακοίνωση έσπευσε να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ζήτησε ραντεβού από την κα Βαλαβάνη, η οποία με τη σειρά της δήλωσε έκπληκτη γιατί οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας δεν προσήλθαν στη συνάντηση. Όπως προέκυψε πάντως τη συνάντηση είχε ζητήσει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, για επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπίας της με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σήμερα Παρασκευή 3/7, στις 12.00 το μεσημέρι, διευκρινίζει πως δεν ζητήθηκε και δεν κανονίστηκε ποτέ κανένα σχετικό «ραντεβού».

Συνεπώς και η εν λόγω συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα, η ΠΑΣΕΓΕΣ υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους συναντήσεις γίνονται τουλάχιστον με την παρουσία του προέδρου της οργάνωσης Τζ. Καραμίχα. Αν κάποιο μέλος του προεδρείου ζητήσει προσωπικό ραντεβού δεν σημαίνει ότι συναντήθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ με οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Εξάλλου, κανενός είδους συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Ανέστη

«Η κ. Βαλαβάνη προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις αποπροσανατολίζοντας τους αγρότες από τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει με τις παλινωδίες  η κυβέρνηση.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί να γίνει από μένα και αγροτικούς φορείς στο πλαίσιο της οικονομικής ασφυξίας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ωρα14:30.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών ήταν συνεπής η κ. Βαλαβάνη ΟΧΙ.

Αρνήθηκε να μας δεχτεί μεταφέροντας τη συνάντηση για την επόμενη μέρα χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι διανύσαμε εκατοντάδες χλμ για να έρθουμε αφήνοντας τα χωράφια μας τη καλλιεργητική περίοδο μαζί με τα δεκάδες προβλήματα που μας δημιούργησαν με το κλείσιμο των τραπεζών όταν:

-Η σοδειά χειμερινών καλλιεργειών είναι ασυγκόμιστη κατά το ήμισυ λόγω διακοπής πίστωσης καυσίμων από τα πρατήρια.

-Η σοδειά χειμερινών καλλιεργειών είναι ανεξόφλητη λόγω κλεισίματος των τραπεζών.

-Υπάρχει κίνδυνος εγκατάλειψης εαρινών-καλοκαιρινών καλλιεργειών λόγω έλλειψης ρευστού και όταν:

α) Επιταγές δεν γίνονται δεκτές στην αγορά.

β) Ελάχιστοι αγρότες διαθέτουν e-banking για διατραπεζικές συναλλαγές.

γ) Δεν γίνονται δεκτές οι αγροκάρτες των αγροτών μέσω συμβολαιακής Γεωργίας πλέον από τους προμηθευτές και δεν πιστώνουν πετρέλαιο – λιπάσματα -  φυτοφάρμακα κλπ.

δ) Δεν δύναται να πληρωθούν εργόσημα.

ε) Δεν δύναται να εξοφλούνται τα τιμολόγια αγοράς ή πώλησης των αγαθών για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με τραπεζική συναλλαγή όπως προβλέπεται με αποτέλεσμα να μην γίνονται αποδεκτά ως έσοδα και ως έξοδα αντίστοιχα.

Στ) Τα 60 ευρώ την ημέρα όριο ανάληψης είναι «σαν τίποτα» την εποχή που οι καλλιέργειες απαιτούν τα περισσότερα έξοδα.

Συνεχίζοντας τη ρητορική εξέδωσε και  ανακοίνωση κατακρίνοντας τους αγροτικούς φορείς για τη στάση τους στο Δημοψήφισμα αλλά και διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα για τους αγρότες όταν η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές προέβλεπε με σαφήνεια τη κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των αγροτών στη φορολογία εισοδήματος και τη κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για αγροτικές καλλιέργειες.

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δόλια και επικίνδυνη διότι αφενός καταδίκασαν ένα παραγωγικό κλάδο της οικονομίας με αβάσταχτη φορολογία αφετέρου γιατί με το δίλλημα αυτό προσπάθησαν να εξαπατήσουν για πολλοστή φορά τους αγρότες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους στο Δημοψήφισμα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία