BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Προστασία πρωτογενούς τομέα ζητά ο ΣΕΚ από Τσίπρα

Ζητάμε να προστατέψετε τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και την κτηνοτροφία, λέει η επιστολή του ΣΕΚ.

Σύσκεψη ΣΕΚ στο Stanley για την ΚΥΑ βοσκότοπων

1
0

Να προστατεύσει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και ειδικότερα την κτηνοτροφία, που μπορεί να αποτελέσει βασικό κρίκο για την ανάπτυξη όχι μόνο του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Πιο αναλυτικά, σε σχετική επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος, την Δευτέρα 6 Ιουλίου, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζουμε τις κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται η χώρα μας και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που κάνετε και είμαστε υπερήφανοι που εμείς οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αγρότες της χώρας μας συμβάλαμε σε μεγάλο βαθμό στο ΟΧΙ της Κυριακής 5.7.2015.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειές σας για μια έντιμη όσο είναι δυνατόν συμφωνία και θα συνεχίσουμε τον σκληρό μας αγώνα, εξασφαλίζοντας στον ελληνικό λαό βασικά πρωτεϊνούχα τρόφιμα (κρέας και γάλα) ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Η κτηνοτροφία όμως σήμερα έχει ξεπεράσει τα όρια της παραγωγικής της επιβίωσης και αργοπεθαίνει. Ήδη έχουμε πληρώσει τις συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων τα τελευταία πέντε χρόνια, που ήταν για την κτηνοτροφία πέντε χρόνια κρίσης που διογκώνεται συνεχώς. Αν μάλιστα η Κυβέρνηση αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι «θεσμοί» για την κτηνοτροφία, τότε θα είναι το τελικό χτύπημα για εμάς.

Ζητάμε να προστατέψετε τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και την κτηνοτροφία ειδικότερα που μπορεί με τη δική σας υποστήριξη να αποτελέσει το βασικό κρίκο για την ανάπτυξη, όχι μόνο του πρωτογενή, αλλά και του δευτερογενή τομέα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία