BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Ηλείας

Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Παρασκευής 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, απηύθυνε ο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, Ανδρέας Τσουκαλάς, ο οποίος πέρα από τα τρέχοντα θέματα των μέτρων θα ενημερώσει τους αγρότες και για το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, των οποίων η καταβολή καθυστερεί και θα αποφασίσουν από κοινού τη μορφή των κινητοποιήσεων. Ως τόπος συνάντησης έχει οριστεί το δημαρχείο Τραγανού.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Ηλείας

1
0
«Η περιοχή μας που δεν έχει λάβει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα, για τις πατάτες, όλα τα κηπευτικά και τα πορτοκάλια. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών. Στην τελευταία επαφή που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μας ενημέρωσε ότι η αποζημίωση για την συγκεκριμένη περιοχή θα δοθεί Σεπτέμβρη με Οκτώβρη. Για εμάς αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο και ξεκινάμε διαδικασίες γιατί οι καλλιεργητές της πατάτας έχουν και τα κηπευτικά και τα πορτοκάλια και καταλαβαίνεται τι καταστροφή για εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Τσουκαλάς στην Εφημερίδα «Πρωινή»

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στο θέμα των νέων μέτρων τόνισε ότι «…τον τελευταίο καιρό μας βασανίζουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποτελούν ισοπέδωση για τους αγρότες. Μιλούν για 30% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, 100% προκαταβολή φόρου, κόβονται επιδοτήσεις όπως αυτή του αφορολόγητου πετρελαίου. Καταλαβαίνεται τι σημαίνουν αυτά τα μέτρα για εμάς. Είναι τόσα πολλά που δεν χρειάζονται να τα αναλύσουμε. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο με τις πληροφορίες που έχουμε, να αποφασίσουν οι αγρότες τι θα κάνουμε. Θέλουμε να ακούσουμε και τους βουλευτές μας τι έχουν να πουν. Ξεκινάμε τον αγώνα μας την Παρασκευή από το Τραγανό και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εφαρμοστούν. Η δική μας εισήγηση θα είναι για δυναμικές κινητοποιήσεις»

(Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία