BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Αναγνώριση Διεπαγγελματικής Εσπεριδοειδών το Σεπτέμβρη

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη ο φάκελος αναγνώρισης της Διεπαγγελματικής εσπεριδοειδών.

Μόνο με φυτοϋγειονομικό διαβατήριο τα δενδρύλλια εσπεριδοειδών

0
0

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2015 αναμένεται να υποβάλλει τον επίσημο φάκελο αναγνώρισής της στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οργάνωση Εσπεριδοειδών, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο εκπρόσωπος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ζητείται επιπλέον η συμμετοχή δύο μελών της οργάνωσης στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, και μάλιστα προτείνονται δυο πρόσωπα, ο Σπυρίδων Παπαδάκος, πρόεδρος του Δ.Σ. «Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΕΕ Αμυκλών –Σπάρτης Λακωνία» και ο Σπυρίδων Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. «Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας ΡΕΑ».

Ολόκληρη η σχετική επιστολής αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν ειδικές συσκέψεις στην Αθήνα και στην Βέροια για τη σύσταση και λειτουργία α) Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Εσπεριδοειδών (Ε.Δ.Ο.ΕΣ.)και β) Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών - Ακτινιδίων.

Όσον αφορά την Ε.Δ.Ο.ΕΣ έχουν ήδη αποφασίσει οι Διοικήσεις, αφενός των Συνεταιριστικών φορέων Παραγωγής Εσπεριδοειδών και αφετέρου οι φορείς της Μεταποίησης και Εμπορίας να συμμετέχουν σε αυτή- τηρούμενων των προβλέψεων της οικείας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2015 να υποβάλλουν το φάκελο αναγνώρισής της στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σας.

Επί του θέματος των διανομών σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. 2959/81047/20-07-2015 εγγράφου του Υπουργείου σας και του υπ’ αριθμ. πρωτ 326/23-07-2015 εγγράφου της ΠΑΣΕΓΕΣ, και μετά από διαλογική συζήτηση των εκπροσώπων των φορέων στον τομέα των εσπεριδοειδών, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1. Είναι χρήσιμη και επιτακτικά αναγκαία η συμμετοχή εκπροσώπων μας στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου σας και οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη της 27/07/2015 προτείνουν τους :

α) Σπυρίδωνα Παπαδάκο, Πρόεδρο του Δ.Σ. «Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΕΕ Αμυκλών –Σπάρτης Λακωνία»

β) Σπυρίδωνα Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. «Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας ΡΕΑ»

2. Θεωρούμε ότι πρέπει στη κατανομή των προς διανομή ποσοτήτων να συνεκτιμώνται αφενός η συνολική καλλιεργούμενη έκταση ανά προϊόν και αφετέρου οι συνολικά παραγόμενες ποσότητες.

3. Μετά από την αναγνώριση της Ε.Δ.Ο.ΕΣ. από πλευράς ΥΠΑΠΕΝ-αρμοδιότητας πρώην ΥπΑΑΤ παρακαλούμε όπως καλούμεθα εκ μέρους σας να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε σύσκεψη πραγματοποιεί η Επιτροπή που συγκροτείται σχετικά με τα προβλήματα και τους στόχους του Τομέα Εσπεριδοειδών, προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα να καταθέσουμε τις προτάσεις και απόψεις μας.

Για την,( υπό σύσταση), Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Εσπεριδοειδών

Μετά τιμής

Ο Εκπρόσωπος

Κωνσταντίνος Σκιαδάς

Α. Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία