BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συζητούν για το μέλλον τους οι συνεταιριστές την Τρίτη

Με ενδιαφέρον αναμένεται από το συνεταιριστικό κόσμο η σύσκεψη εκπροσώπων του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Βόλο. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και η ΠΑΣΕΓΕΣ, που απάντησε θετικά στην επιστολή – κάλεσμα που της απηύθυναν οι πρόεδροι των Ενώσεων από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη, υπό το συντονισμό του Νικήτα Πρίντζου, της ΕΑΣ Βόλου.

Στην ΠΑΣΕΓΕΣ η ενημέρωση αγροτών για τη νέα ΚΑΠ

0
0

Η τριτοβάθμια συνομοσπονδία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στη σύσκεψη -από πλευράς της- θα παραβρεθούν ο πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Μπαρλιάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος Κώστας Σκιαδάς και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κολυβάς.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ συναισθανόμενη την ευθύνη της έναντι των συνεταιρισμένων αγροτών της χώρας και συμμεριζόμενη πολλούς από τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται σε επιστολή κάλεσμα που της απευθύνθηκε, γνωστοποιεί ότι θα ανταποκριθεί θετικά και θα συμμετέχει στη σύσκεψη που θα γίνει στις 04/08/2015 στο Βόλο, στα γραφεία της ΕΑΣ Βόλου.

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ θα αποτελείται από τον πρόεδρό της Τζανέτο Καραμίχα, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Μπαρλιά, τον Α’ Αντιπρόεδρο Κώστα Σκιαδά και τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Κολυβά.

Καταλήγοντας σχετική επιστολή που εστάλη στους συνεταιριστές που καλούν την συγκέντρωση αναφέρεται πως «Πεποίθηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν και παραμένει ότι μόνο μέσα από κοινή και συντεταγμένη πορεία, μπορεί το συνεταιριστικό κίνημα αποτελεσματικά, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα και να αποτρέψει την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής μας οικονομίας, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα συντελεστεί εάν υιοθετηθούν τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης».

Κάλεσμα συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ στις 4 Αυγούστου

Στη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στο Βόλο για την Τρίτη 4 Αυγούστου καλούν την ΠΑΣΕΓΕΣ, οι συνεταιριστές από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη, υπό το συντονισμό του Νικήτα Πρίντζου, της ΕΑΣ Βόλου, προκειμένου να βρουν άμεση συνεννόηση για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια  ευρείας σύσκεψης προέδρων συνεταιριστικών ενώσεων από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό-κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας αυτή τη χρονική περίοδο.

Στην επιστολή – κάλεσμα οι συνεταιριστές ξεκαθαρίζουν προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους  όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Ολόκληρη η επιστολή προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε όλες τις βαθμίδες του Συνεταιριστικού κινήματος και σε όλους τους Συνεταιριστές, αλλά και σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, κοινή είναι η πεποίθηση ότι τα προβλήματα του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και του αγροτικού κόσμου, είναι τεράστια και επείγοντα.

Η αγωνία μας, η ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο, αλλά κυρίως για την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και που θα οδηγήσουν στον αφανισμό του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας, δημιούργησαν την ανάγκη της συνάντησής μας, προχθές στην Θεσσαλονίκη, για μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων αλλά κυρίως για αναζήτηση λύσεων,  σε όλα αυτά.

Κυρίαρχη άποψη και καθολική όλων, υπήρξε το κενό επικοινωνίας που υπάρχει εδώ και καιρό με το Υπουργείο και γενικότερα με την Πολιτεία τα τελευταία 5 χρόνια.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ για λόγους που δεν αντιλαμβανόμεθα, έχει απαξιωθεί , όπως και όλο το Συνεταιριστικό κίνημα.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θεωρείται επιτακτική και επιβεβλημένη.

Επίσης, κοινή ήταν η διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων, ότι δυστυχώς το Συνεταιριστικό κίνημα δεν εκπροσωπείται πλέον.

Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην εκλεγμένη ηγεσία του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα στο θεσμό.

Το Συνεταιριστικό κίνημα, χρειάζεται αναγέννηση και εκσυγχρονισμό, οι καιροί το επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, εάν μας χωρίζουν, και όλοι ομονοούντες με σύνεση και λογική , χωρίς ρεβανσισμούς και ακρότητες, να αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε,  προκειμένου στις μοναδικά δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και ο αγροτικός πληθυσμός, να χαράξουμε το στόχο για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή,  καλούμε την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συγκέντρωση που έχουμε προγραμματίσει να γίνει στο Βόλο  την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου, για άμεση συνεννόηση αντιμετώπισης της κατάστασης, μήπως και την υστάτη στιγμή πετύχουμε κάτι.

 Σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους  όλοι εμείς εκπροσωπούμε.

 

Φιλικότατα

Οι υπογράφοντες

1. ΜΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΓΡ. ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ(ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ)

2. ΦΟΛΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

3. ΒΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

4. ΤΣΑΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Α.Σ.ΠΕΛΛΑΣ

5.  ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ)

6. ΚΟΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Α.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

7. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

8. ΓΑΒΡΗΙΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

9. ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Α.Σ. ΒΟΛΟΥ

10. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

11. ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

12. ΓΚΛΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, Α.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

13. ΧΑΙΔΕΥΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Α.Σ. ΑΡΝΑΙΑΣ

14. ΛΟΥΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Α.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

15. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

16. ΓΚΑΜΠΡΟΥΔΗΣ ΑΞ., Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

17. ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία