BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ολιγάριθμες συνεργασίες θα μοιράζονται μηχανήματα και λειτουργικά κόστη

Ένας τρόπος που προτείνει η έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014-2015) για να ρίξουν οι παραγωγοί το κόστος και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηµατοδοτικά µέσα και ενισχύσεις, είναι η ίδρυση ολιγοµελών σχηµάτων έστω και άτυπα.

Ολιγάριθμες συνεργασίες θα μοιράζονται μηχανήματα και λειτουργικά κόστη

2
0
Έτσι οι παραγωγοί, από τη µία θα µπορούν να αγοράζουν όλοι µαζί ένα τρακτέρ σύγχρονης τεχνολογίας το οποίο θα κάνει απόσβεση πιο γρήγορα εφόσον θα συµπληρώνει ώρες σε περισσότερα χωράφια, ενώ το λειτουργικό του κόστος θα διαµοιράζεται

Αναλυτικότερα στις προτάσεις της η έρευνα καταλήγει πως η βελτιστοποίηση της χρήσης γεωργικών µηχανηµάτων µπορεί να προέλθει από
  • Τη δηµιουργία οµάδων παραγωγών που θα προγραµµατίζονται οι καλλιεργητικές τους εργασίες από εξειδικευµένους γεωπόνους.
  • Tην εκπαίδευση και κατάρτιση των ενασχολούµενων µε τη γεωργία µέσα από σεµινάρια είτε του κράτους είτε από τις οµάδες των παραγωγών.
  • Την καταγραφή των υπαρχόντων γεωργικών µηχανηµάτων µε σκοπό τον σταδιακό εκσυγχρονισµό τους.
  • Την κατάρτιση των εργαζοµένων-πωλητών των κατασκευαστικών και εισαγωγικών εταιρειών γεωργικών µηχανηµάτων για την πλήρη κατανόηση των αναγκών κάθε αγρότη.
  • Την καθιέρωση του τεχνικού ελέγχου στα γεωργικά µηχανήµατα και
  • Την κατάρτιση των µηχανικών στα τοπικά συνεργεία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία