BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Έρχεται νομοσχέδιο για τις Ομάδες Παραγωγών

Σε διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα νομοσχέδιο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τις ομάδες παραγωγών, ενσωματώνοντας στην εθνική νομοθεσία το νέο κανονισμό της ΚΑΠ, για τον οποίο έχει γράψει επανειλημμένα η εφημερίδα Agrenda. Για το θέμα αυτό μίλησε ο βουλευτής νομού Λάρισας των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, στην Ελευθερία Λάρισας.

Xέρι σε αγροτεμάχια, σπίτια οφειλετών μπορεί να βάζει ο ΟΓΑ

0
0

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία τουλάχιστον πέντε (5) παραγωγών ομοειδών προϊόντων ζωικής προέλευσης και τουλάχιστον δέκα (10) παραγωγών ομοειδών προϊόντων φυτικής προέλευσης θα συγκροτούνται οι ομάδες παραγωγών στο εξής.

Με βάση το σχετικό άρθρο 35 αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Οι Ομάδες Παραγωγών συγκροτούνται με πρωτοβουλία τουλάχιστον πέντε (5) παραγωγών ομοειδών προϊόντων ζωικής προέλευσης και τουλάχιστον δέκα (10) παραγωγών ομοειδών προϊόντων φυτικής προέλευσης. Η ελάχιστη παραγωγή και για τις δύο κατηγορίες θα καθορίζεται από το γινόμενο των μελών της Ομάδας Παραγωγών επί τον μέσο όρο του παραγόμενου προϊόντος της Ομάδας Παραγωγών στην Περιφέρεια σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων καλλιεργειών. Η διαχείριση και εκπροσώπησή τους, τα ειδικότερα δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών, το ύψος της μερίδας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων παραγωγών ρυθμίζονται από Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος καταρτίζεται από τα μέλη. Συμπληρωματικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν τις εταιρείες».

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Τομεάρχης Αγροτικού του κόμματος κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Σαφώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών με κάθε τρόπο, ανοίγοντας ορίζοντες που θα οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη. Όλα δείχνουν ότι θα ικανοποιηθεί ένα λογικό αίτημα όχι μόνο των παραγωγών των Δέντρων Τυρνάβου, αλλά κι άλλων φιλόδοξων Αγροτικών Οργανώσεων, να συστήσουν μια Ομάδα Παραγωγών, η οποία θα τους δίνει την δυνατότητα ένταξης αυτής σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, πράγμα πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, αλλά και την υπαγωγή σε τυχόν άλλα προγράμματα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα πέραν τις συγκέντρωσης και διάθεσης των προϊόντων τους να προβούνε σε διαλογή, συσκευασία και στη συνέχεια στην διάθεσή τους στην αγορά. Μάλιστα ο καθορισμός των απαραίτητων μελών για την σύσταση της ΟΠ από 20 που προτείνονταν από τον Συνεταιρισμό «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» σε 10 μέλη, μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει, ενώ αποδεικνύει και την διάθεση στήριξης του αγροτικού εισοδήματος από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των παραγωγών σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής, δεσμευόμενος ότι οι επαφές μου με την ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχιστούν προς την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία