BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Από 27-30 Αυγούστου το συνέδριο των Νέων Αγροτών

Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά την Πέμπτη τις εργασίες του στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής, το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου 2015.

Τα τέσσερα αιτήματα της ΠΕΝΑ για τα αγροτικά

0
0

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών θεωρεί πως η παρουσία στο συνέδριο των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται με τη γεωργία είναι ύψιστης σημασίας, καθώς θα έρθουν κοντά με τους αγρότες όλης της χώρας, θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:

·        Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.

·        Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.

·        Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους

·        Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου

·        Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών

·        Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία