BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στο πόδι αγρότες όλης της Ευρώπης στις 7 Σεπτέμβρη

Πανευρωπαϊκές διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς πολλές χιλιάδες αγροτών από διάφορα κράτη – μέλη αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των Υπουργών Γεωργίας των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στο πόδι αγρότες όλης της Ευρώπης στις 7 Σεπτέμβρη

1
0

Η διαδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τις κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, έχει ως στόχο να απαιτήσει άμεσες δράσεις από τους υπουργούς γεωργίας για τις ακραίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αγροτικά προϊόντα, όπως το χοίρειο και βόειο κρέας, τα γαλακτοκομικά, και οπωροκηπευτικά.

Όπως επισημαίνεται από τις δύο οργανώσεις, μέσω της σελίδας τους στο facebook, αγροτικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και πολλούς μήνες, καθώς υπάρχει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τομείς όπως τα γαλακτοκομικά, το βόειο και χοίρειο κρέας, τα οπωροκηπευτικά, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των εξαγωγών προς την Ρωσία. Οι τιμές παραγωγού είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής σε πολλές χώρες, αναγκάζοντας κάποιους να εγκαταλείψουν το επάγγελμα. Οι παραγωγοί είναι θύματα της διεθνούς πολιτικής και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι υπουργοί και οι ευρωβουλευτές πρέπει να δράσουν αμέσως.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, οι συνδυασμένες δυνάμεις αγροτών και μελών συνεταιριστικών οργανώσεων θα συναντηθούν στο κτίριο των Copa-Cogeca στις Βρυξέλλες, στις 10 π.μ. τοπική ώρα, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη τύπου,  και θα ακολουθήσει διαδήλωση έξω από το κτίριο Justus-Lipsius, όπου οι υπουργοί θα συναντηθούν μεταξύ 12.00 και 15.00.

Σημειώνεται πως ορισμένοι υπουργοί της ΕΕ, ήδη σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω συνάντηση ως μια ευκαιρία για να ζητήσουν ενδυνάμωση των μέτρων υποστήριξης της ΕΕ, ιδίως για τον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ άλλες, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου δεν το θέτουν αυτό μια προτεραιότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία