BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Επέκταση στα τυποποιημένα τυροκομικά για ΘΕΣγάλα

Ανοίγει τη «βεντάλια» των δραστηριοτήτων του ο πρότυπος συνεταιρισμός των Θεσσαλών αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα Πιες», αφού μετά το καινοτόμο εγχείρημα με τους αυτόματους πωλητές φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, προετοιμάζεται να επεκταθεί και στην παραγωγή και εμπορία συσκευασμένων τυροκομικών προϊόντων.

Επέκταση στα τυποποιημένα τυροκομικά για ΘΕΣγάλα

2
0

Την ύπαρξη σκέψεων για επικείμενη επιχειρηματική εμπλοκή του συνεταιρισμού και στον τομέα των τυροκομικών, επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο Agronews, ο επικεφαλής του «ΘΕΣγάλα Πιες», κ. Θανάσης Βακάλης, τονίζοντας πως τα νέα προϊόντα θα αφορούν λευκά και κίτρινα τυριά κι ότι το λανσάρισμά τους, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στον ακριβή αριθμό των κωδικών που θα παραχθούν, αλλά σε πρώτη φάση δεν θα είναι περισσότερα από 2-3 προϊόντα» μας είπε ο κ. Βακάλης, για να προσθέσει ότι η διάθεση των νέων προϊόντων θα γίνεται μέσω του δικτύου των αυτόματων πωλητών, όπως ακριβώς πωλείται, σήμερα, το σοκολατούχο γάλα του «ΘΕΣγάλα Πιες».

Για την παραγωγή των καινούριων προϊόντων ο συνεταιρισμός θα συνεργαστεί με υπάρχον τυροκομείο. Μάλιστα στην παρούσα φάση βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις με δύο τυροκομικές μονάδες που θα αναλάβουν την παραγωγή των προϊόντων με τη μέθοδο του «φασόν» για λογαριασμό του «ΘΕΣγάλα Πιες».

«Την πρώτη ύλη, αλλά και τις συνταγές θα τις παρέχουμε εμείς, ώστε τα προϊόντα να είναι απόλυτα ελεγχόμενα», σημειώνει ο κ. Βακάλης και δεν αποκλείει το τυροκομείο που θα επιλεγεί τελικώς για τη συνεργασία να βρίσκεται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως «σε περίπου δέκα ημέρες θα το γνωρίζουμε».

Πριν μπει το νέο εγχείρημα στις… ράγες για υλοποίηση, οι ιθύνοντες του αγελαδοτροφικού συνεταιρισμού διενήργησαν έρευνες αγοράς σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπου και έχουν αναπτύξει το δίκτυο των αυτόματων πωλητών φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, από τις οποίες προέκυψαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ευρήματα. «Διαπιστώσαμε ότι οι καταναλωτές περιμένουν από εμάς και τέτοιου είδους προϊόντα και πιστεύουμε ότι θα τα αγκαλιάσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «ΘΕΣγάλα Πιες» και αποκαλύπτει πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές των νέων προϊόντων και «το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό».

Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, πάντως, το ξεκίνημα θα είναι συντηρητικό και ανάλογα με το πώς θα «περπατήσουν» στην αγορά τα προϊόντα, θα αυξάνει αντίστοιχα η εμπορική διάθεση τόσο σε επίπεδο ποσοτήτων, όσο και σε επίπεδο κωδικών.

Στο τραπέζι της συζήτησης, βέβαια, έχει πέσει και η ιδέα της εμπλοκής του «ΘΕΣγάλα Πιες» και με τον τομέα της γιαούρτης, αλλά, όπως επισημαίνεται από τα πλέον επίσημα χείλη του συνεταιρισμού, «κάτι τέτοιο θα απασχολήσει μελλοντικά».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το προωθούμενο σχέδιο αναμένεται να γίνουν γνωστές στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, που διεξάγεται μεταξύ 5 - 13 Σεπτεμβρίου και στην οποία ο «ΘΕΣγάλα Πιες» θα παρουσιαστεί με δικό του περίπτερο, προωθώντας γενικά το project των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος, καθώς στην τοπική αγορά έχει αναπτύξει ήδη 17 σημεία πώλησης, ενώ «βολιδοσκοπεί» και κάποιες νέες περιοχές της συμπρωτεύουσας για να τις προσθέσει, προς το τέλος του χρόνου, στο εκτεταμένο δίκτυό του. Προς το τέλος του χρόνου, επίσης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κι η επένδυση για την ιδιόκτητη μονάδα παστερίωσης γάλακτος του συνεταιρισμού στη Φαλάνη της Λάρισας, η οποία αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την επιβολή των capital controls (σ.σ. είχαν να κάνουν με πόρους του αναπτυξιακού, όπου είναι ενταγμένη η επένδυση), γεγονός που ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό για την έναρξη λειτουργίας της, το φθινόπωρο του 2015.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία