BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με άνοιγμα στο Μπούτα, έτοιμοι για μπλόκα οι νεολαίοι

(Upd) Κάνοντας «άνοιγμα» στις δυνάμεις της ΠΑΣΥ, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσεχώς, ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που θίγουν ανεπανόρθωτα τους συντελεστές της πραγματικής αγροτικής οικονομίας, δήλωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από αρκετές περιοχές της χωρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, την Κυριακή.

Με άνοιγμα στο Μπούτα, έτοιμοι για μπλόκα οι νεολαίοι

0
0
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων τους όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και ασφαλώς μετά τη συνάντηση της Αθήνας την ερχόμενη Τετάρτη, με το Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπους συνδικαλιστικών κινήσεων ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Στην σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος.

Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, των δυνάμεων που συσπειρώνουν γύρω τους Μπούτας, Μαρούδας

Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων»
Πρώτοι στο χορό οι Κρητικοί
Εν τω μεταξύ με τους Κρητικούς να δείχνουν άγριες διαθέσεις απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές για τη φορολογία των αγροτών, εντείνεται μέρα με τη μέρα ο αναβρασμός στα χωριά όλης της χώρας, χωρίς κανείς να είναι βέβαιος που μπορεί να φθάσει η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, σύμφωνα με το ειδικό τετρασέλιδο αφιέρωμα που φιλοξενεί στο φύλλο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου η εφημερίδα Agrenda

Μετά το αρχικό μούδιασμα των αγροτοσυνδικαλιστών, κυρίως λόγω της νωπής λαϊκής εντολής που εξασφάλισε εκ νέου η κυβέρνηση Τσίπρα, οι προγραμματικές και η επιβεβαίωση της φοροκαταιγίδας που έρχεται, αποτέλεσαν τον ασκό του Αιόλου που απελευθέρωσε δυνάμεις προς την κατεύθυνση της δυναμικής αντίδρασης για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Κρητικούς να είναι οι πρώτοι που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για σύγκρουση με την κυβέρνηση και όχι απλά για διαμαρτυρία ενάντια στα φορολογικά μέτρα που έρχονται.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δίκτυο της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ), με αιχμή του δόρατος τη δυναμική ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα στη Θεσσαλία, μόνο που εδώ ο σχεδιασμός παίρνει πιο πολύ τη μορφή μόνιμου «κλεφτοπόλεμου», με στόχο τη συστηματική φθορά της κυβέρνησης, παρά την κατεύθυνση της ολομέτωπης μιας κι έξω αντιπαράθεσης. Απ’ αυτή την πλευρά, ενδιαφέρον έχει βέβαια και η διχαστική προσέγγιση ανάμεσα σε οργανώσεις  (όπως η ΠΑΣΥ), που μάχονται για τη μικρομεσαία αγροτιά και σε «άτακτες δυνάμεις», που διεκδικούν υποστήριξη μόνο για τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών.

Σ’ αυτή την περίπτωση, τα βέλη στοχεύουν την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των νεολαίων (2008), οι οποίοι είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο και παρά τη δυνατότητά τους να συγκεντρώνουν κάποιες δυνάμεις στα χωριά (κυρίως της Μακεδονίας) πηγαινοέρχονται στα κομματικά και κυβερνητικά γραφεία, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς εκπροσωπούν και που φθάνει ο διεκδικητικός τους στόχος.

Σε εγρήγορση

Επί ποδός για δυναμικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη, βρίσκονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων με αιχμή του δόρατος το φορολογικό. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων (δήμοι, εμπορικός σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, σύλλογος Φοροτεχνικών) συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου και κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να γίνουν πρώτα επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στη συνέχεια να συζητήσουν για κινητοποιήσεις και συγχρόνως να συντονίσουν τις ενέργειές τους με αγροτικές οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μια σημαντική καινοτομία που κάνουν αυτή τη φορά οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης είναι ότι καλούν στις κινητοποιήσεις τους όχι μόνο τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αλλά όλους όσοι παράγουν αγροτικά προϊόντα. Όμως στην Κρήτη, σχεδόν όλοι καλλιεργούν ελαιόδεντρα και αμπέλια! Στην ουσία δηλαδή, προετοιμάζονται κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή όλων των Κρητικών. Για παράδειγμα, οι δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού, το χειμώνα ασχολούνται με τη γη τους. Αν όλος αυτός ο κόσμος ξεσηκωθεί, τότε θα γίνουν πράγματι δυναμικές κινητοποιήσεις.  Για το λόγο αυτό η σύνθεση του συντονιστικού οργάνου αποτελείται και από εκπροσώπους διαφόρων φορέων.

Το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου αποφασίστηκε να γίνουν αρχικά επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου θα τεθεί το πακέτο των αιτημάτων του συντονιστικού.  Οι απαντήσεις θα αξιολογηθούν, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, η Ένωση Ηρακλείου που μετέχει στο συντονιστικό,  τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων της Κρήτης.  Έτσι, μέσα από τις κινητοποιήσεις, προσδοκάται ότι θα εκφραστεί ενιαία όλο το συνεταιριστικό «κομμάτι».  Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα με επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί , τέλος, ότι το συντονιστικό των αγροτών θα καλέσει όλους τους βουλευτές της Κρήτης σε συνάντηση, για να τους αποσπάσει δεσμεύσεις ότι δεν θα ψηφίσουν το φορολογικό.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία