BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στις 6 Δεκέμβρη αποφάσεις για κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ

(Upd)Νέα πανελλαδική σύσκεψη, το πιθανότερο στις 6 Δεκέμβρη, στην πορεία κλιμάκωσης των αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΠΑΣΥ, όπως χαρακτηριστικά είπε, προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η Γραμματεία Ημαθίας της ΠΑΣΥ την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, με συμμετοχή αγροτών κύρια από τους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Στις 6 Δεκέμβρη αποφάσεις για κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ

2
0

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σαν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, που ψήφισε το καλοκαίρι από κοινού και με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Πάνε "δέρμα-νύχι" με την κουτσουρεμένη κατά 50% νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, που προχωρά στη δημιουργία μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην αγροτική παραγωγή με το άρπαγμα γης και παραγωγής από τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Γι’ αυτό και ανεβάζουν το ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αυξάνουν οριζόντια για όλους -μικρούς και μεγάλους- τη φορολογία από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων - ενισχύσεων - αποζημιώσεων, υπερτριπλασιάζουν την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ένα σωρό άλλα μέτρα και χαράτσια.

To προηγούμενο διάστημα συντονισμένοι με το πλαίσιο των αιτημάτων, που καταλήξαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, με συμμετοχή πάνω από 250 φορέων από 37 νομούς της χώρας στις 18 Οκτώβρη στη Λάρισα μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, συμβάλαμε στην ανάπτυξη μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές (συσκέψεις, παραστάσεις, καταλήψεις ΔΟΥ - ΕΛΓΑ - Περιφερειών, συλλαλητήρια με τρακτέρ κ.ά.) σε όλη τη χώρα. Βασισμένοι στο πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας θα προχωρήσουμε, όπως είχαμε αποφασίσει, σε νέα πανελλαδική σύσκεψη το πιθανότερο στις 6 Δεκέμβρη στην πορεία κλιμάκωσης των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το προηγούμενο διάστημα φάνηκε γιατί δεν είναι όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι "το ίδιο" και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε την οριζόντια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που προέβαλαν σαν αίτημα διάφορες Πρωτοβουλίες. Εμείς ζητάμε αφορολόγητο επιβίωσης τα 30.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και από κει και πάνω να φορολογηθούν προοδευτικά οι μεγαλαοαγρότες μέχρι και με 45%. Εμείς αντιπαλεύουμε την ΚΑΠ του ξεκληρίσματος, οι διάφορες Πρωτοβουλίες τη θεωρούν εργαλείο ανασυγκρότησης της αγροτικής μας οικονομία. Οι διάφοροι ηγέτες των Πρωτοβουλιών προσπαθούν να νεκραναστήσουν τις απαξιωμένες στη συνείδηση της αγροτιάς ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που έβαζαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και έχουν τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος, τη στιγμή που χειροτέρευε η θέση του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου.

Στον αγώνα μας αυτό έχουμε φυσικούς συμμάχους και δεν πάμε μόνοι μας. Έχουμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, που σπουδάζουν για ένα καλύτερο αύριο. Με όλους αυτούς αντιπαλεύουμε τις βάρβαρες καπιταλιστικές αντιλαϊκές πολιτικές.

Προχωράμε στη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μας αντιδράσεων στη λαίλαπα αντιαγροτικών μέτρων με οργανωμένο πανελλαδικό συντονισμό κόντρα στη βία των ΜΑΤ και των χημικών της "αριστερής" κυβέρνησης και της συνεχιζόμενης και από αυτήν τακτικής των αγροτοδικείων», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Μπούτας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ξεκαθαρίστηκαν απορίες, ενώ έγιναν και πολλές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες αγρότες. Δόθηκε ραντεβού με όλους στους αγώνες, που εντείνονται το επόμενο διάστημα ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, για δυναμική αγωνιστική απάντηση σε αυτές τις πέρα για πέρα αντιαγροτικές πολιτικές, που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς και τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων. 

Δείτε σχετικό βίντεο

Αγροτικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα

Την αντίδρασή τους στην «άγρια φορο-επιδρομή στους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα» όπως τη χαρακτηρίζουν εξέφρασαν το πρωί οι αγρότες της Κέρκυρας που πραγματοποίησαν παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα μέτρα του τρίτου μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους, τη «διάλυση» όπως αναφέρουν της κοινωνικής τους ασφάλισης, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ.

«Το τρίτο μνημόνιο είναι καταστροφικό για τους αγρότες» δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος, ενώ επεσήμανε ότι «μετά από έξι χρόνια, μνημονιακής πολιτικής είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες της Κέρκυρας κατεβαίνουν στους δρόμους».

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες της Κέρκυρας ζήτησαν σήμερα από τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο , να ολοκληρώσει τα έργα της αγροτικής οδοποιίας στο νησί και να έχουν μικρότερη χρέωση στην τιμή του νερού. Την ίδια ώρα κύριο και βασικό αίτημα όλων των Κερκυραίων αγροτών, αποτελεί η άμεση καταβολή επιδότησης, την οποία όπως επεσήμαναν στο ΑΠΕ, λάμβαναν πάντα αρχές Νοεμβρίου και δεν έχει ακόμη καταβληθεί.

«Πολλοί αγρότες περιμένουν την επιδότηση για να κάνουν γιορτές» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος προσθέτοντας ότι «οι κινητοποιήσεις θα είναι κλιμακωτές ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο».

Δεν εφησυχάζουμε λέει η Πρωτοβουλία

Συνέχεια της πάλης "μέχρι την τελική απόσυρση των μέτρων" προανγγέλλουν οι Αγρότες της Πρωτοβουλίας, με νεότερη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας

Η Πρωτοβουλία των Αγροτών σήκωσε ψηλά την σημαία του αγώνα και ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της εδώ και 35 ημέρες με εκδηλώσεις στους δρόμους, συλλαλητήρια  στις πλατείες, και μπλόκα σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα,  με αποκορύφωμα το Παναγροτικό συλλαλητήριο της 18/11 στην Αθήνα, το μεγαλύτερο ίσως όλων των εποχών,  απέναντι στα δυσβάσταχτα μέτρα που είχαν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές με έναν και μόνο στόχο. Να σταλεί ένα ηχηρό και δυναμικό μήνυμα και στους δύο πως τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. Απ ότι φαίνεται το μήνυμα ελήφθη. Ηδη «ανακρούουν πρύμναν» και αποσύρουν έστω και προσωρινά  όπως φαίνεται τα μέτρα για την φορολόγηση των Αγροτών. Μια πρώτη μικρή νίκη διαφαίνεται .

-Συνεχίζουμε να κρατάμε την σημαία του αγώνα ψηλά.

-Συνεχίζουμε να παλεύουμε   και θα παλεύουμε μέχρι την τελική τους απόσυρση.      Συνεχίζουμε να παλεύουμε και τα άλλα ζητήματα που βάλαμε σαν προτεραιότητες με αιχμή  το Ασφαλιστικό  το ζήτημα της ταυτότητας του Αγρότη, και όλα τα επι μέρους θέματα.

-Στο διάστημα που μεσολαβεί η «Πρωτοβουλία των Αγροτών» θα συνεχίσει τις επαφές της με τον αγροτικό κόσμο, την κοινωνία , και την κυβέρνηση ώστε να γίνουν πλήρως κατανοητά τα δίκαια των Αγροτών.

-Επαγρυπνούμε και δεν εφησυχάζουμε μέχρι την τελική Νίκη.

Έβγαλαν τα τρακτέρ στην πλατεία των Τρικάλων οι αγρότες

Με δεκάδες τρακτέρ κατακλύστηκε η κεντρική πλατεία των Τρικάλων σήμερα Δευτέρα 23 Νοέμβρη ,όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη»
Την αλληλεγγύη των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του νομού εξέφρασε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Ξάνθος Νάτσινας, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Φαρκαδώνας και ο Βαγγέλης Μπουρνάζος, πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Τρικάλων.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο οποίος κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να αντιπαλέψουν με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων την αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα.
Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, «από τη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο αναδεικνύεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού»
Στη συνέχεια διαβάστηκε – από τον αντιπρόεδρο της «Άνοιξης» Στέφανο Ανδρέου-και εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων
Ακολούθησε πορεία προς τη ΔΟΥ Τρικάλων όπου αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε το ψήφισμα. Η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη , στην πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών , στις 7μμ, στον Παλαμά (στον πολυχώρο του Δήμου). Εκεί θα συζητηθούν και θα συντονιστούν οι επόμενες δράσεις των Θεσσαλικών Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων στο φόντο της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων που θα γίνει την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Ψήφισμα Αγροτικού Συλλαλητηρίου Τρικάλων, Δευτέρα 23 Νοέμβρη
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων « Η Άνοιξη».
Διαμαρτυρόμαστε για την αντιαγροτική- αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ , όπως αυτή εκφράζεται με την νέα ΚΑΠ και τα μνημόνια που εφαρμόζουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όσο και οι προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ . ΚΑΠ και μνημόνια στοχεύουν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των καπιταλιστών αγροτών.
Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13 % και προκαταβολή φόρου που εφαρμόζεται από φέτος που σταδιακά ως το 2016 θα φτάσει στο 26% και 100% προκαταβολή φόρου.
Τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ σε σπίτια – χωράφια αποθήκες και στάνες , στον ΕΛΓΑ και αλλού.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια καθώς και στα είδη καθημερινής ανάγκης .
Η μείωση των επιδοτήσεων – ενισχύσεων που επιβάλει η νέα ΚΑΠ έως και 60% ως το 2019.
Η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και η αύξηση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
Η ανυπαρξία ουσιαστικής ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και των εγκαταστάσεων
Οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουμε και το υπέρογκο κόστος παραγωγής
Η άρση της προστασίας στα κόκκινα δάνεια σε σπίτια και χωράφια και η απελευθέρωση των κατασχέσεων.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή μας .
Απευθύνουμε κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από την Ομοσπονδία και τους Αγροτικούς Συλλόγους σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που και αυτά τα πλήττει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ , να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής με την πάλη μας .
Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας με τις άλλες ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας – με το πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων και διεκδικούμε τα παρακάτω αιτήματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων τον περασμένο Οκτώβρη στην Λάρισα.
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
• Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Απόσπασμα Ομιλίας Απ.Θωμόπουλου πρόεδρου ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν Τρικάλων «Η Άνοιξη» απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση
Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα μαζί ,με τους εργαζομένους , τους ανέργους, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της ΤΡΙΚΚΗ , ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για μειώσεις και περικοπές των μισθών, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας- καταγγέλλουμε την διοίκηση του εργοστασίου και την καλούμε να πάρει πίσω τις αποφάσεις της
Συνάδελφοι είμαστε σήμερα εδώ, να δώσουμε απάντηση στην αντιλαική επίθεση που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική
Ο αγώνας μας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, πρέπει να δυναμώσει όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα , αλλά και να διεκδικήσουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός θα αφεντέυει τον πλούτο που παράγει και όχι μια χούφτα καπιταλιστές
Η επίθεση τους έχει στόχο να γονατίσει τον εργαζόμενο λαό όπου για μια ακόμη φορά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Γι αυτό γίνεται λόγος. Για λογαριασμό του κεφαλαίου μας καλούν να κάνουμε αιματηρές θυσίες , γι’αυτό μας έχουν τρελάνει στη φορολογία που θέλουν να την πάνε στο 26% και 100% προκαταβολή φόρου, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια παντού , αυξάνουν τον ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια , στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο , αυξάνουν το αγροτικό ρεύμα, μειώνουν τις είδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις , τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ο κατάλογος των αντιαγροτικών μέτρων δεν έχει τελειωμό
Θέλουν να στείλουν τους μικρομεσαίους αγρότες στον καιάδα του ξεκληρισμού , να μας προσθέσουν στους 1, 5 εκατομμύρια ανέργου
Αυτά τα μέτρα και η πολιτική τους με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο ξεπάστρεμα της μικρής παραγωγής , οδηγούν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια καπιταλιστών – χωραφάδων – τσελιγκάδων , γι’αυτό τον λόγω σηκώνουν μπαϊράκι ανά την Ελλάδα .Δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς .Συμφωνούν με την φορολογία από το πρώτο ευρώ με 13 % και 50 % προκαταβολή φόρου –συμφωνούν με την ΚΑΠ γιατί γιαυτούς δουλεύει –θέλουν την πίτα των επιδοτήσεων και ενισχύσεων να την παίρνουν ολόκληρη αυτοί γι’αυτό και προβάλουν το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης – θέλουν να πετάξουν απέξω τον μικρό. Και όλα αυτά βέβαια στο όνομα της ανάπτυξης . ΠΟΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ? Της καπιταλιστικής , γιαυτούς παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα . ¨Ότι άφησαν στην μέση οι προηγούμενη , έρχονται τώρα να το ολοκληρώσουν αυτοί , και με την πρώτη φορά αριστερά και με την δεύτερη
Μας τρέλαναν με το παραμύθι των ισοδυνάμων , που τάχα θα πάρουν για να μας ανακουφίσουν , κολοκύθια τούμπανα.. Ποια ισοδύναμα εννοούν ,τις κατασχέσεις και το κόψιμο ρεύματος που άρχισαν ???
Από την άλλη μαζί με την κοροϊδία περί ισοδυνάμων που βλέπουν ότι δεν τσιμπάμε , στην γενική κατακραυγή και την ανάπτυξη των αγροτικών αγώνων , επιστρατεύουν την συκοφαντία και την βρωμιά που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοι τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , για να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα που και αυτά υποφέρουν από την πολιτική τους
Λένε δεν πληρώνουμε φόρους ότι αποκρύβουμε εισοδήματα από την εφορία .Όμως για να πληρώσεις πρέπει να έχεις και εισόδημα , και το 90 % των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχει χαμηλό εισόδημα γιατί ο αγροτικός κλήρος είναι μικρός , οι τιμές των προιόντων μας είναι εξευτελιστικές και το κόστος παραγωγής στα ύψη , οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται , οι ζημιές την παραγωγή δεν αποζημιόνωνται και πέρα από αυτά όταν υπάρχουν οι δηλώσεις στον ΟΣΔΕ , υπάρχουν και τα παραστατικά παράδοσης της παραγωγής , πώς να αποκρύψεις και τι να πληρώσεις????
Εμείς το αγροτικό κίνημα διεκδικούμε να υπάρχει αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 Ε συν 5.000 Ε για κάθε παιδί και να υπάρχει προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και αγροτοεπιχειρηματίες στο 45%
Μας κατηγορούν όπως μας κατηγορούσε τότε ο Γιανόπουλος και ο Πάγκαλος όταν βγαίναμε στα μπλόκα ότι τρώμε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια αποκαλώντας μας τεμπέληδες και απατεώνε
Συνάδελφοι Αγρότε
Από την βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο αναδυκνείεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της δημιουργίας προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού
Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε και αυτό τον αγώνα αναπτύσσουμε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία