BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Βγάζουν τρακτέρ στα Φάρσαλα, μπλόκο χτίζουν οι Βοιωτοί

Τα επόμενα βήματά τους στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, αποφασίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς θεωρούν ότι η μεγάλη διαμαρτυρία προ ημερών στην Αθήνα, δεν ήταν παρά μόνο η αρχή του αγώνα. Παράλληλα, Κρητικοί και Θεσσαλοί παραμένουν σε εγρήγορση, προαναγγέλοντας κλιμάκωση των αγώνων τους, ενώ σφοδρές αντιδράσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες του νομού Βοιωτίας.

Βγάζουν τρακτέρ στα Φάρσαλα, μπλόκο χτίζουν οι Βοιωτοί

13
0

Η προπαρασκευαστική συνάντηση έχει οριστεί για το απόγευμα της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Ξάνθη, όπου και θα συνεδριάσει το συντονιστικό τους όργανο, προκειμένου να «ζυγίσει» την κατάσταση και να αποφανθεί αν και πότε θα προβεί σε νέες δράσεις διαμαρτυρίας.

«Ο κόσμος βράζει για αυτά που πάνε να περάσουν, αλλά θέλουμε να δούμε, και αυτό θα κάνουμε αύριο, αν είναι σκόπιμο να προβούμε σε κάποια κινητοποίηση πριν ή μετά από τις γιορτές, καθώς διαπιστώνουμε ότι η ψήφιση των σχετικών νόμων μετατίθεται για τις αρχές του 2016», είπε στο Agronews ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την ημερομηνία που θα αποφασιστεί για την όποια κινητοποίηση των γεωργοκτηνοτρόφων, ως προς τη χωροθέτηση του «θεάτρου» των επιχειρήσεων, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει το στήσιμο μπλόκων στο τελωνείο των Κήπων και αντίστοιχα στον κόμβο της Χρυσούπολης στην Καβάλα, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους από τους γειτονικούς νομούς της Ξάνθη, της Δράμας και των Σερρών.

Ζεσταίνονται και οι Βοιωτοί

Δυνατά στις αντιδράσεις μπαίνει και το μπλόκο Κάστρου, με το Γιάννη Βάγγο, να καλεί τους αγροτες του νόμου Βοιωτίας στις 2/12/15 στης 19:00 το απογευμα στο συνεδριακό κεντρο " ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ " για ανοιχτή συζήτηση και τροπους διαμαρτυρίας για το φορολογικό και για το ασφαλιστικό.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων από ΕΟΑΣΝΛ

Στα υπόλοιπα μέτωπα τώρα, μια πρώτη μαζική σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βασιλή για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με τρακτέρ που θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς, ενώ την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

«Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνιούν για το αύριο, που δεν θέλουν να γίνουν κολίγοι στα σύγχρονα τσιφλίκια, που καταλαβαίνουν ότι το τρίτο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που μειώνει ως 50% τις ενισχύσεις αποτελούν τα εργαλεία με τα οποία θα συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Σύσκεψης των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων, αποφασίστηκε μετά το τέλος του συλλαλητηρίου τα τρακτέρ να παραμείνουν στα Φάρσαλα στήνοντας μπλόκο ενάντια στον προϋπολογισμό που θα συζητιέται στην βουλή», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

«Ο προϋπολογισμός είναι βαθύτατα αντιλαϊκός  και προβλέπει να πάρει πάνω από 200 εκατ. ευρώ από τους αγρότες με την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα εισοδήματα του 2015 (32 εκατομμύρια ευρώ), της προκαταβολής φόρου (79 εκατομμύρια ευρώ), την αύξηση κατά 12% των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, καθώς αυτόματα φέτος ανεβαίνουν ασφαλιστική κατηγορία και μεγαλώνει η εισφορά.

Μπλόκα θα στηθούν και σε διάφορα άλλα σημεία του Νομού από την ΕΟΑΣΝΛ, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου που ξεκινάει η συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στο οποίο καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν ώστε να δώσουμε μαζική, μαχητική και ενωτική απάντηση διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης  όπως αυτά αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων.

Αντίστοιχα τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επαρχιακές συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ ώστε να στηθούν μπλόκα και στις άλλες επαρχίες του Νομού αλλά και να υπάρχει μαζική έξοδος τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε αγωνιστική ετοιμότητα και συντονισμό με τις Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα ζητάμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ώστε να του θέσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματα μας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία, με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στήνουμε Μπλόκο στο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα - παλεύουμε για την επιβίωση μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ.

Βγάζουν τρακτέρ οι Τρικαλινοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στους Ταξιάρχες Τρικάλων μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Μέλη της Ομοσπονδίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για να θέσουν τα προβλήματα τους και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Σε εγρήγορση οι Κρητικοί

«Στο πόδι» εν τω μεταξύ είναι οι αγρότες της Κρήτης για νέες κινητοποιήσεις, ακόμα και στην Αθήνα αν χρειαστεί, ώστε να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο ψήφισης των προτεινόμενων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων τα οποία όπως λένε τους «ξεκληρίζουν».

Στη συνεδρίασή τους την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων που μετέχουν στην επιτροπή αγώνα των αγροτών της Κρήτης  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναβολή της ψήφισης των μέτρων για το 2016, χαρακτηρίζοντας «κατάκτηση των αγώνων» τους την υποχώρηση, στην παρούσα φάση, της κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως λένε, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός διότι το 2016 έρχεται σε λίγες ημέρες... 

Οι επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων έμειναν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, περιμένουν τι θα αποφασίσουν και συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αγρότες είναι εξοργισμένοι από την αύξηση των ποσοτήτων ελαιόλαδου που φθάνουν στην Ε.Ε. από την Τυνησία, πράγμα που όπως λένε είχε ως συνέπεια τη μείωση των τιμών παραγωγού του λαδιού ακόμα και κάτω από τα 3 ευρώ,  καταλογίζοντας ευθύνες και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Στο μεταξύ, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου είπε ότι θα υποστηριχθούν οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιριστικές οργανώσεις για την αγορά του ελαιόλαδου, πράγμα που προκάλεσε σύγχυση για τον τρόπο και τα μέσα που θα γίνει αυτή η υποστήριξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονιστικού

Στο Μεγαλειώδες Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της 18ης  Νοεμβρίου 2015 ενώσαμε τις δυνάμεις μας χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ για την Επιβίωσή μας, για τη γη  μας, τα χωράφια μας, για το Δικαίωμα να συνεχίσουμε  να παράγουμε. 

Μετά την αναίτια επίθεση που δεχτήκαμε από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και την απόφαση της Συντονιστικής για  μη κατάθεση του ψηφίσματος μας στην Βουλή,  ζητήσαμε με επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Χώρας, να δεχθεί αντιπροσωπία μας η οποία  θα παρουσιάσει αναλυτικά τα προβλήματα και αιτήματα μας και ειδικότερα  το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Μέχρι σήμερα όμως  απάντηση στην επιστολή μας δεν πήραμε.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό που θα γίνουν στη Χώρα την Πέμπτη 3.12.2015.

Συμφωνήσαμε την ερχόμενη εβδομάδα να συγκληθεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων, με εκπροσώπους από κάθε φορέα που συμμετέχει, για να συναποφασίσουμε την παραπέρα πορεία και μορφή των αγωνιστικών μας  κινητοποιήσεων.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

1.     Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή

2.     Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών

3.     Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)

4.     Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)

5.     Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή

6.     Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)

7.     Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών
Αλιευτικών Σκαφών

Ψήφισμα αγροτών Πέλλας

Μετά την απόφαση των Αγροτικών Συλλόγων της πρωτοβουλίας Κεντροδυτικής Μακεδονίας για επίδοση ψηφίσματος στους κατά τόπους βουλευτές ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού πραγματοποίησε συνάντηση με όλους του βουλευτές του νομού στην Κοζάνη την 29/11/2015 και τους επέδωσε το ψήφισμα για τα απάνθρωπα και άδικα ασφαλιστικά και φορολογικά νομοσχέδια που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Τονίστηκε στους βουλευτές ότι δεν θα πρέπει να ψηφίσουν τα νομοσχέδια. Τους τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να φορολογηθούμε δίκαια.

Τους δόθηκαν οι προτάσεις μας για τα συγκεκριμένα νομοσχέδια και το πώς είναι σωστό και δίκαιο να φορολογηθούν οι αγρότες. Οι βουλευτές της κυβέρνησης απάντησαν ότι στις περισσότερες προτάσεις συμφωνούν, όπως ακριβώς δήλωσαν, κατά 90% και ότι θα παλέψουν γι’ αυτό.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κος Κασαπίδης είπε ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και συμφώνησε ότι τα φορολογικά μέτρα είναι άδικα.

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=VWrRqjQUQGs&feature=youtu.be&app=desktop



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία