BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Διαμαρτυρία με 350 τρακτέρ στο Λευκό Πύργο

Πάνω από 350 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αποκλείοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, μετακινήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και παραμένουν.

Διαμαρτυρία με 350 τρακτέρ στο Λευκό Πύργο

0
0

Το ραντεβού στο Λευκό Πύργο δόθηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου με τα τρακτέρ τους από τους αγρότες από τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, του Δερβενίου και πιθανότατα και της Χαλκηδόνας, προκειμένου και με αυτό το συμβολικό τρόπο διαμαρτυρίας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και να ζητήσουν την απόσυρσή τους, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.

Όπως πληροφορείται το Agronews οι τοπικές συντονιστικές των τριών μπλόκων έχουν συνεννοηθεί και από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν πάνω από 100-150 τρακτέρ από τα Πράσινα Φανάρια, άλλα 60-70 από τον κόμβο του Δερβενίου και κατά πάσα πιθανότητα περί τα 150 από τη Χαλκηδόνα και σε πορεία κονβόι θα εισέλθουν στο κέντρο της πόλης από τρία διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστος Τσιλιά από τη συντονιστική του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών, η παραμονή των αγροτών με τα τρακτέρ τους στο Λευκό Πύργο σχεδιάζεται να διαρκέσει περίπου ένα δίωρο και στο χρονικό αυτό διάστημα θα μεταβεί μια μικρή αντιπροσωπεία αγροτών με ένα αγροτικό ΙΧ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κατόπιν, οι δυνάμεις από τα μπλόκα του Δερβενίου και της Χαλκηδόνας θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τη βάση τους, ενώ τα τρακτέρ από τα Πράσινα Φανάρια, κατά τον κ. Τσιλιά, θα ακολουθήσουν την παραλιακή λεωφόρο Νίκης και θα σταματήσουν μπροστά από το κτήριο του γερμανικού Προξενίου, όπου και θα κλείσουν το δρόμο για περίπου μία ώρα, πριν επιστρέψουν κι εκείνοι στο σημείο όπου έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους τις τελευταίες ημέρες.

Στα διόδια των Μαλγάρων, επίσης, οι αγρότες του εκεί μπλόκου αποφάσισαν σε συνέλευσή τους να κλείσουν και τα δύο ρεύματα του σταθμού από τις 12 το μεσημέρι, χωρίς να αποσαφηνίσουν το πότε και αν θα τα ξανανανοίξουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα επανεξετάσουν το θέμα αργά το απόγευμα και τότε θα λάβουν τις όποιες αποφάσεις τους.

Θυμίζουμε ακόμη ότι αύριο οι αγρότες από τα 63 μπλόκα που συντονίζονται με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, αναμένεται να αποκλείσουν για 24 ώρες, από τις 12 του Σαββάτου έως και τις 12 της Κυριακής, τα σημεία στα οποία βρίσκονται επί των εθνικών οδών, των λιμανιών, των αεροδρομίων και των μεθοριακών σταθμών, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο δυνατά, μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού και συζήτηση επ’ αυτών από μηδενική βάση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία