BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Τις καλές οργανώσεις απειλούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Την πρόθεσή τους να µεταφέρουν τις έδρες των αγροτικών οργανώσεων στη Βουλγαρία εξέφρασαν εκπρόσωποί τους κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στην Ιεράπετρα µε το βουλευτή και πρώην µεταβατικό πρόεδρο της Ν∆, Γιάννη Πλακιωτάκη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Τις καλές οργανώσεις απειλούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

2
0

Όπως είπαν, αγωνίζονται για να µην περάσει το φορολογικό και το ασφαλιστικό νοµοσχέδιο. Όµως, αν η κυβέρνηση εφαρµόσει τα φορολογικά µέτρα που έχει εξαγγείλει, τότε δεν τους µένει άλλη επιλογή από τη µεταφορά των εδρών στη Βουλγαρία όπου σταθερά θα φορολογούνται µε ποσοστό 10% επί των καθαρών κερδών.

Στη συνάντηση µε τον κ. Πλακιωτάκη µετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων της Ιεράπετρας. Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Οµάδας Παραγωγών «Νότος», Αντώνη Πλεξουσάκη, η υψηλή φορολόγηση των οργανώσεων θα οδηγήσει στο κλείσιµό τους, µε επώδυνες συνέπειες για τους αγρότες, κυρίως νέους ανθρώπους, που τις ίδρυσαν.

«Τα νέα µέτρα δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρατικών εσόδων. Αντίθετα, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και άλλες για να σωθούν θα µεταφέρουν τις έδρες τους στη Βουλγαρία. Αυτό θα κάνουµε κι εµείς, αν περάσει το νέο φορολογικό. Στην Κρήτη θα λειτουργούµε µε παραρτήµατα» είπε ο κ. Πλεξουσάκης, ο οποίος συµπλήρωσε ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία µε νοµικούς συµβούλους για τις λεπτοµέρειες της µεταφοράς της έδρας, καθώς ως γνωστόν µία οργάνωση παραγωγών δεν µπορεί να µεταφερθεί σε άλλη χώρα από αυτή όπου έχει αναγνωριστεί.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε στοιχεία της Ελληνικής Συνοµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας (ΕΣΕΕ) µετά την επιβολή των capital controls 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αιτήµατα για µεταφορά των εδρών τους στη Βουλγαρία.

Πλεξουσάκης: «Μπορούν να εισπράξουν χρήµατα και δεν το κάνουν!»

«Ο ΟΓΑ θα µπορούσε να έχει εισπράξει εκατοντάδες εκατοµµύρια, αλλά το κράτος δεν έχει δηµιουργήσει τους υποτυπώδεις µηχανισµούς για διασφαλίσει αυτά τα χρήµατα» επισηµαίνει ο κ. Πλεξουσάκης. Όπως λέει, τα τελευταία τρία χρόνια οι αγροτοσυνδικαλιστές ζητούν να απασχολούν µε εργόσηµο τους αλλοδαπούς που έχουν άδειες παραµονής αλλά δεν έχουν άδειες εργασίας. Έτσι και ο ΟΓΑ θα εισέπραττε χρήµατα και οι αλλοδαποί θα φορολογούνταν.

Θα φέρναµε 4,5 εκατ. ευρώ

Ο κ. Πλεξουσάκης επισηµαίνει ακόµα ότι εδώ και χρόνια οι αγρότες ζητούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να δώσουν κίνητρα στους αγρότες που µετέχουν στις Οµάδες που ιδρύθηκαν βάσει του νόµου 4015. «Θα µπορούσαν τα κίνητρα αυτά να είναι φορολογικά» επισηµαίνει ο κ. Πλεξουσάκης και προσθέτει: «Σήµερα µόνο το 13% των αγροτών µετέχει στις οργανώσεις και µέσα στο 2016 θα φέρουµε επιδοτήσεις 710.000 ευρώ. Αν µετείχε το 75% των αγροτών, θα φέρναµε στη χώρα µας ζεστό χρήµα µε τη µορφή επιδοτήσεων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, για επιχειρησιακά προγράµµατα. Μόνο από το ΦΠΑ το κράτος θα κέρδιζε από εµάς 1 εκατ. ευρώ ετησίως» καταλήγει ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία