BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Καπνούς» βγάζει ο πρόεδρος με τον μηχανογράφο

«Από δύο χωριά χωριάτες» έχουν γίνει, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, oι παλιοί γνώριµοι και στενοί συνεργάτες για περισσότερα από 10 χρόνια, ο ένας ως πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο άλλος ως προµηθευτής λογισµικού του Οργανισµού Πληρωµών των αγροτών.

«Καπνούς» βγάζει ο πρόεδρος με τον μηχανογράφο

1
0
Ο αειθαλής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραµίχας πνέει τα µένεα κατά του ισόβιου µηχανογράφου το

ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον οποίο, όπως εξοµολογείται σε στενούς του συνεργάτες δεν περίµενε τέτοια συµπεριφορά.

Στην ουσία, ο τελευταίος, αφού εκµεταλλεύτηκε µέχρι τέλους τη σχέση του µε τον Καραµίχα και ενέταξε ουσιαστικά στις υπηρεσίες του το δίκτυο των συνεταιριστικών οργανώσεων που συµµετείχαν στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε, τώρα αφήνει πίσω τις «παλιές φιλίες» και κοιτάζει µόνο την πάρτη του.

Τα πρώτα σύννεφα δεν είναι προσφατα, έχουν φανεί από καιρό και συγκεκριµένα από τον τρόπο µε τον οποίο δοµήθηκε τελικά το «µεικτό» µετοχικό σχήµα που νέµεται κατ’ ουσίαν αυτό τον καιρό την υπόθεση των δηλώσεων ΟΣ∆Ε.

Το χαµηλό ποσοστό που εξασφάλισαν σ’ αυτό το σχήµα οι Ενώσεις και το γεγονός ότι έµεινε, όπως έµεινε, τελικά, τελείως έξω η ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν κάτι που έτρωγε καιρό τον Καραµίχα. Σ’ εκείνη τη φάση, το χάπι χρυσώθηκε µε διάφορες «µίνι παροχές» δήθεν προς τη Συνοµοσπονδία, της οποίας το «σχήµα» ανέλαβε τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου στις Βρυξέλλες και κάτι µικροδαπάνες λειτουργίας ακόµα. Η δυσαρέσκεια Καραµίχα για το «deal» είχε φανεί και στην τελευταία εκδήλωση του «σχήµατος» στο Ζάππειο. Αυτό που ξεχείλισε όµως το ποτήρι για τον πρόεδρο, είναι όταν έµαθε πως στο «όνοµα» της ΠΑΣΕΓΕΣ και µε βάση την εµπειρία της Συνοµοσπονδίας, το «σχήµα» ανέλαβε ένα κοινοτικό πρόγραµµα 100% χρηµατοδοτούµενο από τις Βρυξέλλες.

Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε!

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει µείνει στον άσσο, δεν έχει να πληρώσει ούτε τους εργαζόµενους, βρίσκεται ένα βήµα πριν την κατάθεση αίτησης εκκαθάρισης για να αποφύγει τα χειρότερα, κι αυτοί, καπηλεύονται το όνοµά της για... 30 αργύρια», φαίνεται να λέει στους δικούς του ανθρώπους ο Καραµίχας.

Πυρ και µανία δηλώνει ο πρόεδρος και µε τους «όψιµους» φίλους που προσεταιρίστηκε ο µηχανογράφος για να αφήσει πίσω εκείνους που τον έκαναν παράγοντα στο χώρο.

Η κόντρα των δύο ανδρών δείχνει να παίρνει τέτοιες διαστάσεις που ή θα πρέπει οι «καινούργιοι νοικοκυραίοι» να βάλουν πλάτη ώστε να βγει η «θεσµική» από την οικονοµική ανέχεια που την χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό ή διαφορετικά όλο το «σύστηµα» θα τιναχθεί στον αέρα. «Είναι το µόνο εύκολο» δηλώνει µε νόηµα ο παλιός. «∆εν πατάνε πουθενά». Και συνεχίζει. «Είναι τόσο εκτεθειµένοι που αρκεί ένα φφφ...».

Για πελατειακά δίκτυα µιλά ο Αποστόλου

«Γνωρίζουν οι αγρότες ότι η δική µας κυβέρνηση πληρώνει το λογαριασµό της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ. Ότι εµείς πληρώνουµε τη δηµαγωγία και τα πελατειακά δίκτυα της συγκυβέρνησης τους στον χώρο. Πελατειακά δίκτυα που είχαν στήσει σε βάρος των µικρών και µεσαίων αγροτών», είπε από το βήµα της Βουλής την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το αγροτικό. Ανέφερε δε, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση στο σχέδιο νόµου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισµού που κατατέθηκε στη Βουλή αρχές εβδοµάδας. «Μετά το γνωστό φιάσκο σπατάλης και χρεοκοπίας στη λειτουργία του συνεταιριστικού χώρου ακόµα και η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει αφήσει χωρίς θεσµική εκπροσώπηση τον αγροτικό χώρο», είπε. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πορισµατικές εκθέσεις οικονοµικού ελέγχου σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥ∆ΑΣΕ που βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου, όπως είπε, έχει «παγώσει» κάθε οικονοµική ενίσχυση προς αυτές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία