BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μπλόκο των αγροτών και στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Αποκλείουν το αεροδρόμιο Μακεδονία 12:00 με 22:00, αλλά με ανοιχτούς δρόμους οι αγρότες.

Μπλόκο των αγροτών και στο αεροδρόμιο Μακεδονία

2
0

«Με ανοιχτούς δρόμους θα αποκλείσουμε το αεροδρόμιο Μακεδονία από τις 12:00 έως και τις 22:00» δήλωσε το μέλος της συντονιστικής στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης, εξηγώντας ότι «Θα ανέβουμε πάνω στην αερογέφυρα Θέρμης με τα τρακτέρ και θα την κλείσουμε, ενώ το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια θα φρακάρει τον δρόμο και το μπλόκο στο αεροδρόμιο θα κλείσει τη διασταύρωση στο Μακεδονία».

Μάλιστα,, διευκρινίζει ότι «δεν θα αφήσουμε να περάσει κανείς, παρά μόνον ασθενοφόρα και περιστατικά που χρήζουν ιατρικής κάλυψης. Υπάρχει είσοδος για το αεροδρόμιο από το καζίνο, που βρίσκεται δίπλα. Ζητάμε κατανόηση από τον αστικό πληθυσμό. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και το δικαίωμά μας να μείνουμε στην ελληνική ύπαιθρο».

«Κλειστό» θα παραμείνει και το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00, ενώ έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής, Θόδωρο Χατζητομάρη.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι άνδρες από το μπλόκο θα μεταβούν με τρακτέρ στην εφορία και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Λαγκαδά, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη περίπου μιας ώρας.

Στο νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Είναι δυναμικότητας συνολικά άνω των 600 αγροτικών οχημάτων και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ.

Όπως ενημέρωσε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών Βαγγέλης Μισαηλίδης, τα τρακτέρ κλειδώθηκαν μπροστά στην εφορία Μουδανίων, την οποία θα αποκλείσουν και σήμερα από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων στην υπηρεσία έως τη λήξη του.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία