BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Μπούτας

«Αν ισχύσει το αφορολόγητο, που για μας είναι κατάκτηση, θα γλιτώσουμε το λύκο, θα μας φάει η αρκούδα», ήταν η φαρμακερή ατάκα του προέδρου της ΠΑΣΥ, Βαγγέλη Μπούτα, κατά τη συζήτηση, τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις επιτροπές της Βουλής, του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Μπούτας

1
0

«Τώρα συνειδητοποίησα γιατί όλη η κοινωνία ήταν μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα. Αλλά υπήρχε ένα ζήτημα. Εμείς το είχαμε καταλάβει ότι ήταν ενιαίος ο αγώνας και δεν πήγαμε συντεχνιακά. Αν όλοι είχαμε αυτή τη γραμμή θα στριμώχναμε την κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν θα στριμώχναμε την τρόικα. Ο αγώνας και τα αιτήματα των αγροτών για το ασφαλιστικό δεν είναι σημερινά. Εγώ ήμουν παιδάκι και λέγαμε στα 55 σύνταξη οι γυναίκες στα 60 οι άντρες, να διπλασιαστούν οι συντάξεις. Αντί γι’ αυτό ήρθε πρόπερσι ο κ. Βρούτσης στα 67 χρόνια. Πάντα ήταν το ασφαλιστικό στους αγώνες», τόνισε ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής, για να προσθέσει ότι: «Διεκδικούσαμε και φέτος τα ίδια, σύνταξη στα 60 και 55, να μην υπάρξουν αυτές οι αυξήσεις που προβλέπει το σχέδιο, να υπάρξει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, να μπορούμε να βρίσκουμε την υγειά μας κι εμείς ο αγρότες. Που το επάγγελμά μας είναι τέτοιο με πολλούς κινδύνους και αρρώστιες. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε να γίνεται μία τράμπα μεταξύ φορολογικού και ασφαλιστικού».

«Αν ισχύσει το αφορολόγητο, που για μας είναι κατάκτηση, θα γλιτώσουμε το λύκο, θα μας φάει η αρκούδα. Αυτό το σχέδιο νόμου δεν χωράει βελτίωσης, πρέπει να αποσυρθεί. Αυτοί που είναι σήμερα στην κυβέρνηση και αυτοί που προαλείφονται, θα περάσουν καλά κι αυτοί. Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κανένας δε θα δουλεύει για να πληρώνει την ασφάλιση. Αφού θα τα παίρνετε εσείς, πώς θα φάει ο αγρότης. Από πού θα φάμε άμα το ψηφίσετε;

Εσείς είστε πιο εφευρετικοί από τους προηγούμενους. Ξέρετε πόσοι δεν μπορούν να πάρουν τις ενισχύσεις επειδή χρωστούν;

Πώς θα καλλιεργήσουμε άμα δεν πάρουμε την επιδότηση;

Πώς θα φάτε εσείς; Τι θα φάτε; Ντουβάρια; Εμείς έχουμε και καμιά κότα, κανένα αυγό.

Να γίνει λαϊκή συμμαχία και αυτή την πολιτική να την φέρουμε τούμπα. Καλώ όλους να συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία», έκλεισε την ομιλία του ο Θεσσαλός αγροτοσυνδικαλιστής.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία