BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ξεσηκωμός κατά του ασφαλιστικού από τους αγρότες του Αιγίου

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, τονίζουν.

1
0

Η κυβέρνηση είπε ψέματα και έκανε πίσω από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών, όταν συναντήθηκε μαζί τους, στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών τονίζει σε ανακοίνωση-καταπέλτη, ενάντια στο κατατεθέν στη Βουλή προς ψήφιση Ασφαλιστικό, που εξέδωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και η Επιτροπή Αγώνα Παναιγιάλειου Μπλόκου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και την Επιτροπή Αγώνα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Μπλόκου ΚΑΛΕΙ σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος, που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημά μας, χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη, ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών δίνουμε αγωνιστική απάντηση, απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών, όταν συναντήθηκε μαζί τους, στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα χαράτσι και επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

Με τα πολυήμερα μπλόκα αγωνιστικά διεκδικήσαμε και απαιτούμε:

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης και, αν φτάσει στη Βουλή, να μην ψηφιστεί.

-Καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σε ποσοστό 6,95%. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στο λαό.

-Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία.

-Να μην ισχύσει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

-Συντάξεις στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-Καμιά περικοπή στις ήδη χαμηλές συντάξεις. Να δίνονται συντάξεις αξιοπρέπειας.

Αποφασίσαμε:

-Την αγωνιστική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα οριστεί όταν έρθει για συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Την 1η μέρα στο συλλαλητήριο στο Αίγιο και τη 2η μέρα στο Σύνταγμα.

-Τη συμμετοχή μας στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Λαύρας.

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία