BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Θα τολμήσει την αναμέτρηση με το θηρίο ο Αντώνογλου;

Την αποκατάσταση της τάξης στο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων σηματοδοτεί η επιλογή Αντώνογλου στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Θα τολμήσει την αναμέτρηση με το θηρίο ο Αντώνογλου;

3
0

Ρόλο στην εξέλιξη των πραγµάτων θα παίξει, όπως είναι φυσικό, και η στάση την οποία θα τηρήσουν οι πολιτικά κρατούντες. Η αλήθεια είναι ότι, όπως σε πολλά πράγµατα τον τελευταίο ενάµιση χρόνο,  από «το ΟΣ∆Ε επιστρέφει σπίτι του» µέχρι τη σηµερινή ερµαφρόδιτη κατάσταση, έχει τρέξει πολύ νερό στο µύλο της πλατείας Βάθη.

Την ίδια στιγµή, όλοι αναγνωρίζουν ότι έτσι το πράγµα δεν πάει πουθενά, τα φτερά του παρόχου πρέπει να κοπούν, έστω κι αυτό θα γίνεται σταδιακά και χωρίς να ταρακουνηθεί συθέµελα το σύστηµα διαχείρισης των ενισχύσεων. Σ’ αυτήν τη λογική, εκτός από τη διεύρυνση της βάσης των παραληπτών δηλώσεων (Φορείς Α’) και την τελειοποίηση της διαδικασίας αυτόνοµης εισόδου των δικαιούχων στο σύστηµα για την υποβολή των δηλώσεων, υπάρχουν και άλλες σκέψεις. Μια εξ αυτών είναι η αφαίρεση του ρόλου του συντονιστή από τον σηµερινό πάροχο και η απευθείας ανάληψη αυτής της ευθύνης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κάπως έτσι, η «Κοινοπραξία» θα περιοριζόταν στο ρόλο του Φορέα Β’ οι µεγάλοι συνεταιρισµοί θα είχαν αντίστοιχο ρόλο σε κάποιες περιοχές και το υπόλοιπο έργο θα µοιράζονταν µεταξύ των Φορέων Α’ (συνεταιριστικών και ιδιωτικών) χωρίς τριβές και προσδοκίες.

Σ’ αυτό το πνεύµα, αναµένεται να κινηθεί, εξ όσων γίνονται γνωστά, ο νέος επιτελικός γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου που έχει και γνώση και ευθύνη του θέµατος. Η επιλογή Αντώνογλου που επισηµοποιήθηκε στα µέσα της εβδοµάδας δίνει σαφές στίγµα των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην οµάδα του µηχανογράφου, καθώς ο νέος γενικός, παλιότερα ως πρόεδρος των ιδιωτών γεωπόνων, έχει δώσει οµηρικές µάχες για τον περιορισµό της ηγεµονίας των αυτοδίδακτων πληροφορικάριων στην υπόθεση του ΟΣ∆Ε.  

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό el το Σάββατο 27 Μαΐου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία