BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παγκρήτιο cluster στήνουν οι γυναικείοι συνεταιρισμοί

Στόχος της κίνησης η καλύτερη προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στην αγορά.

Παγκρήτιο cluster στήνουν οι γυναικείοι συνεταιρισμοί

1
0

Στη δημιουργία ενός παγκρήτιου cluster (δηλαδή επιχειρηματικών συνεργατικών σχηματισμών) όπου θα ενταχθούν όλοι οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νησιού προσανατολίζεται η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την καλύτερη προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων, όπως επισημάνθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς, που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

H εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από τις δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής εμβέλειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη γυναικείων συνεταιρισμών από τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνης και Χανίων. Σκοπός των συναντήσεων είναι η διερεύνηση των προβλημάτων και αναγκών των γυναικείων συνεταιρισμών.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό δράσης του Υπουργείου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κινήτρων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.

Όπως ανέφερε στα «Χανιώτικα Νέα» η συνεργάτις του γενικού γραμματέα Ν. Αντώνογλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «υπάρχουν συνεταιρισμοί που έχουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά και συνεταιρισμοί που έχουν επιβιώσει και καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικοί παράγοντας ποιοτικά προϊόντα».

Η ίδια αναφέρθηκε στα “εργαλεία” του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που προβλέπουν χρηματοδοτήσεις σε όποιον θέλει να επιχειρήσει στο πλαίσιο της πρωτογενούς παραγωγής, αρκεί π.χ. να είναι κάτοικος αγροτικής περιοχής ή ενεργός αγρότης ή να ανήκει σε συνεργατικό σχήμα κ.λπ.

Το πρόγραμμα αφορά πιστοποιήσεις ποιοτικών προϊόντων, επενδύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, χρηματοδοτήσεις για γυναικείους συνεταιρισμούς, αλλά και νομικά πρόσωπα.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Θ. Βρέντζου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξη της υπαίθρου με τη δημιουργία «αναπτυξιακών εργαλείων».

Σύμφωνα με την κα Βρέντζου στην Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία 15 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 18 συνεταιρισμοί γυναικών. Η ίδια πρόσθεσε ότι «επιδίωξή μας είναι να δημιουργηθεί μια ένωση Συνεταιρισμών Γυναικών, δηλαδή ένα παγκρήτιο cluster στο οποίο θα μπουν όλοι οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, έτσι ώστε να οργανωθούν καλύτερα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία