BACK TO
TOP
Οργανωτικά

ΠΟΓΕΔΥ: Παράνομη η μεταφορά τροφίμων ζωικής προέλευσης

Τις παράνομες αποφάσεις της διοίκησης του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τη διενέργεια ελέγχων σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από τρίτες Χώρες, σε ιδιωτικούς χώρους, εκτός των καθορισμένων και θεσμοθετημένων σημείων ελέγχου στο Λιμάνι του Πειραιά από τους ΣΥΚΕ καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΓΕΔΥ και ζητά την άμεση ανάκληση τους.

Αύξηση κατά 20.000 τόνους στις ρωσικές εξαγωγές κρέατος

4
0
Δείτε αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΟΓΕΔΥ:
«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση, υφαίνει απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να σπάσει την απεργία των εργαζόμενων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Στα σχέδια αυτά εμπλέκει τους Κτηνιάτρους Υπαλλήλους του ΥΠ.Α.Α.Τ., που υπηρετούν στους Σταθμούς Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), εντέλλοντάς τους να παραβιάσουν την Εθνική και την Ενωσιακή Νομοθεσία που καθορίζει την λειτουργία των ΣΥΚΕ, προφασιζόμενη λόγους Δημόσιου συμφέροντος για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Ενώ η Εθνική και η Ενωσιακή Νομοθεσία, σαφώς καθορίζει πως απαγορεύεται ρητά η μεταφορά τροφίμων ζωικής προέλευσης, προερχομένων από τρίτες χώρες, εάν δεν προηγηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι Κτηνιατρικοί έλεγχοι στους ΣΥΚΕ, που βρίσκονται στα σημεία εισόδου των προϊόντων αυτών, η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., καταστρατηγώντας προκλητικά τις διατάξεις αυτές, εντέλλει τους Κτηνιάτρους που υπηρετούν στους ΣΥΚΕ να εξετάζουν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από τρίτες Χώρες, σε ιδιωτικούς χώρους, εκτός των καθορισμένων και θεσμοθετημένων σημείων ελέγχου στο Λιμάνι του Πειραιά.
Επίσης επιβάλλει την μεταφορά τους οδικώς εντός της επικράτειας, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, αδιαφορώντας για την νομιμότητα και την Δημόσια Υγεία

Αγνοεί επίσης σκόπιμα πως οι ΣΥΚΕ υφίστανται περιοδικούς ελέγχους από όργανα της Ε.Ε. και αν διαπιστωθούν τέτοιου τύπου μη νόμιμες ενέργειες, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν και να απαγορευτούν οι εισαγωγές προϊόντων Κτηνιατρικού ενδιαφέροντος από τρίτες Χώρες.
Η ΠΟΓΕΔΥ καταδικάζει τις παράνομες αυτές αποφάσεις της διοίκησης του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ζητά την άμεση ανάκληση τους.

Δηλώνει πως θα προασπίσει τη νομιμότητα των Υπηρεσιακών ενεργειών των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αυτή προβλέπεται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να τους εμπλέξει στις αντιεθνικές, αντιεργατικές πολιτικές και στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία