BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Οινικές προτάσεις για τις Αυγουστιάτικες νύχτες από την ΕΟΣ Σάμου

Τα καλοκαιρινά βράδια φημίζονται για το γλυκό αεράκι και το άρωμα ανεμελιάς… Στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τα σαμιώτικα κρασιά, που χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητα του μικρόρωγου μοσχάτου και την απαλή αλλά γεμάτη γεύση τους. Έτσι, για τον αγαπημένο Αύγουστο, η ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ προτείνει τα ιδανικά κρασιά που θα συνοδεύσουν τα καλοκαιρινά βράδια σας!

Οινικές προτάσεις για τις Αυγουστιάτικες νύχτες από την ΕΟΣ Σάμου

0
0

Για αυτούς που αγαπούν τις γλυκές γεύσεις, το Vin Doux θα αποτελέσει την απόλυτη απόλαυση!  Ο γλυκός μοσχάτος οίνος Vin Doux της ΕΟΣ Σάμου,  με τα υπέροχα αρώματα μαρμελάδας βερίκοκού και πεπονιού, και το χρυσαφί του χρώμα είναι η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών κρασιών. Απολαύστε το κρύο, με την συνοδεία φρούτων, ελαφριών γλυκών, ακόμη και παγωτού. Είναι ιδανικό και για δροσερά cocktails με βάση το γλυκό κρασί!

Αλλά και για αυτούς που αγαπάνε τις πιο ξηρές και «τραγανές» γεύσεις, η επιλογή είναι Ψηλές Κορφές.  Οι Ψηλές Κορφές, της ΕΟΣ Σάμου, με το ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό χρώμα τους, είναι το κρασί για όσους αναζητούν  κάτι ξεχωριστό. Αρωματικός οίνος με ιδιαίτερο – φινετσάτο χαρακτήρα, προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου που βρίσκονται σε παλιές χτιστές πεζούλες και υψόμετρο μέχρι 800 μέτρα!

Κατάλληλο για να συνοδεύσετε τα γεύματα σας ή και μόνο του ως απεριτίφ μιας και τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα που χαρακτηρίζουν την ποικιλία του μοσχάτου εκφράζονται διακριτικά σε κάθε γουλιά.

Τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, προσθέτουν την γευστική νότα που θα κάνει τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αξέχαστες!

Το προφίλ της Ένωσης

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ), ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση, οινοποίηση και εμπορία του συνόλου της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την ΕΟΣΣ εδώ και 45 χρόνια- και άλλες 23 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία