BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στη λογική της αγοράς θέλει τις οργανώσεις ο Μητσοτάκης

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νεμέα επισκέφθηκε και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας όπου ο Γιώργος Γεωργούσης, διευθύνων σύμβουλος του εργοστασίου της ΣΚΟΣ του ευχήθηκε, να επισκεφθεί ξανά την περιοχή ως Πρωθυπουργός, γιατί όπως του είπε, «δίνετε μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό τομέα, και εμείς λειτουργούμε εδώ ως ιδιωτική επιχείρηση».

Στη λογική της αγοράς θέλει τις οργανώσεις ο Μητσοτάκης

1
0

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε για τα προϊόντα (με‎ 7 κωδικούς εξάγονται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και τώρα μπαίνουν και στην αγορά της Ινδίας, με κορινθιακή σταφίδα και mix προϊόν) ανέφερε πως: «ο συνεταιρισμός λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η οποιαδήποτε ένωση παραγωγών πρέπει να λειτουργεί με κανόνες τις αγοράς και όχι με τη λογική των επιδοτήσεων.

Να σας συγχαρώ, χρειαζόμαστε περισσότερες ενώσεις, οι οποίες να σκέφτονται με αυτή τη λογική, να τυποποιούν και να τοποθετούν και στα ράφια του εξωτερικού, ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα. Η ΝΔ θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίξει».

Δέσμευση για το φόρο κρασιού

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε τη ρητή δέσμευσή του για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, επισκεπτόμενος τη Νεμέα, την οποία χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» της ελληνικής οινοποιίας. 

Όπως είπε ο Aρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του σε βιολογικό αμπελώνα κοντά στο χωριό Κούτσι, «ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς παραγωγούς».

«Αποτελεί ρητή δέσμευση της Ν.Δ. ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα» και πρέπει «αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται από τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου» και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δίνει έμφαση στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή.

 Ο πρόεδρος της Ν.Δ., συνοδευόμενος από το βουλευτή Χρήστο Δήμα, πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε το πρωί με αγρότες και κατοίκους σε καφενείο της Νεμέας. Αφού συνεχάρη τους ιθύνοντες της Ένωσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων της ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει τις προσπάθειες για καλύτερα ποιοτικά επώνυμα προϊόντα, που συσκευάζονται και απευθύνονται στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, με 800 συνεταίρους-μέλη και παραγωγή κατά μέσο όρο να ξεπερνά τους 10.000 τόνους ετησίων, παραγωγή που τυποποιείται και εμφιαλώνεται στο σύνολό της με 15 κωδικούς και εξάγεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε για την παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί και ακολούθως επισκέφθηκε βιολογικό αμπελώνα και συνομίλησε με αμπελουργούς.

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=QGIg2HPPY2w

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία