BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Το σχέδιο Καταστατικού της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ

«Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους δια μέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το Καταστατικό, το οποίο αποτέλεσε βάση συζήτησης για τη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

3
0

Σημειωτέον πως στο σχέδιο αυτό, προτάθηκε από την ιδρυτική συνέλευση να γίνουν έξι συνολικά αλλαγές.

Οι πέντε αφορούν προτάσεις της ομάδας των «14» και η μια προήλθε από τον παριστάμενο εκπρόσωπο του ΑΟΣ Νεμέας.

Συγκεκριμένα, με βάση τις αλλαγές, πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο προτάθηκε να εκλέγεται με το 50+1. Δηλαδή, σε περίπτωση 21μελούς συμβουλίου, ο πλειοψηφόν συνδυασμός πρέπει να έχει 11 έδρες.

Δεύτερον, στον τζίρο των συνεταιρισμών να προστίθενται και οι πωλήσεις που κάνει κάθε οργάνωση για λογαριασμό τρίτων και δεν φαίνονται στον ισολογισμό των οργανώσεων (κωδικός έσοδα από πωλήσεις).

Τρίτον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι από 19, αντί 21.

Τέταρτον, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να αυξηθούν σε 7 από 5.

Πέμπτον, σε σχέση με τις μερίδες, το μέλος για τον πρώτο αντιπρόσωπο, να πρέπει να καταβάλλει 500 ευρώ και από τον δεύτερο έως τον έβδομο επιπλέον 1.000 ευρώ για τον καθένα.

Έκτον, οι συμβάσεις των εργαζομένων των συνεταιρισμών να καθορίζονται από την κάθε οργάνωση ξεχωριστά και όχι με βάση τις συλλογικές συμβάσεις.

Αναλυτικά το σχέδιο πάνω στο οποίο έγινε η συζήτηση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία