BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συμψηφισμό ΦΠΑ αυτόματα ζητά η Χολστάιν

Αυτόματο συμψηφισμό ΦΠΑ ζητούν οι φάρμες των αγελαδοτρόφων της Ένωσης Φυλής Χολστάιν από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το βρόχο της έλλειψης ρευστότητας. Ένα πρόβλημα, που προκαλεί το γεγονός ότι ως παραγωγοί αγοράζουν εφόδια, σπέρματα ζώων, ζωοτροφές (εξαιρείται το σπυρί καλαμποκιού που έχει 13%) κ.λ.π με ΦΠΑ 24%, αλλά αναγκάζονται να πωλούν γάλα με ΦΠΑ 13%, όντες πάντοτε πιστωτικοί στο ΦΠΑ.

Συμψηφισμό ΦΠΑ αυτόματα ζητά η Χολστάιν

1
0

Δεδομένου μάλιστα ότι το κράτος αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο συστηματικό μπαταχτσή προς τους φορολογούμενους, ενώ το ίδιο θέλει άμεσα να εισπράττει τους φόρους, η Ένωση Φυλής Χολστάιν έθεσε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη, στο μέγαρο της πλατείας Βάθη.

Οι αγελαδοτρόφοι που ούτως ή άλλως εμμένουν στο αίτημα μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, ζητούν τουλάχιστον, αν αυτό δεν περάσει, να «γρηγορέψουν» οι διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ που οφείλει το κράτος στους ίδιους.

Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης, δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, Τρύφωνα Αλεξιάδη, μήπως και υπάρξει λύση.

Η ανακοίνωση της ΕΦΧΕ

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, η οποία εξεδόθη, δυο ημέρες μετά την συνάντηση, μείωση του ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών εφοδίων  από το (24% στο 13% ) και γενετική βελτίωση στα ελληνικά κοπάδια ζήτησαν μεταξύ άλλων , κατά τη συνάντηση που είχαν παραγωγοί της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ) , με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, στο γραφείο του στην Αχαρνών, την περασμένη Τρίτη.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι αγελαδοτρόφοι μ΄ επικεφαλής τον Θανάση Βασιλέκα ζήτησαν να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ καθώς υπάρχει αναντιστοιχία με το γάλα, που είναι ο ΦΠΑ στο 13% αλλά και μέριμνα στο θέμα των ελληνοποιήσεων. 

Οι αγελαδοτρόφοι της ΕΦΧΕ ζήτησαν να υπάρξει εκσυγχρονισμός της ελληνικής παραγωγής γάλακτος και κίνητρα για τους παραγωγούς, που θα εφαρμόσουν στα κοπάδια τους γενετική βελτίωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης αντιμετώπισε καταρχήν θετικά τις προτάσεις της ΕΦΧΕ για τις ελληνοποιήσεις και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής παραγωγής ενώ για το θέμα του ΦΠΑ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα δήλωσε ότι θα μεσολαβήσει για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αλέξανδρος Μπίκας

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με ένθετο το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία