BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Καμπάνα 18 μηνών για εισφορές ΙΚΑ σε Τσικρίκα

Μία ακόμη ποινή για μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρο Τσικρίκα.

Καμπάνα 18 μηνών για εισφορές ΙΚΑ σε Τσικρίκα

3
0

Ο συνεταιριστής, μεταδίδει η ΕΡΤ καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 18 μηνών.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της πρώην Διοικήσεων της ΕΑΣ Λάρισας έχουν γίνει… τρόφιμοι των Δικαστηρίων, λόγω νομοθετικών αγκυλώσεων που δεν επιτρέπουν στην ΕΑΣ, που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία και να πληρώσει εισφορές στο ΙΚΑ, αλλά και χρέη προς το δημόσιο.

Το μέγεθος μάλιστα των αγκυλώσεων του συστήματος που επικρατεί, αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον κ. Τσικρίκα και από το γεγονός ότι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παραμένουν… «παρκαρισμένα» 870.000 ευρώ που έχει συγκεντρώσει ο εκκαθαριστής, τα οποία δεν χορηγούνται για την πληρωμή οικονομικών εκκρεμοτήτων του πρώην συνεταιριστικού κολοσσού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσικρίκας σημείωσε ότι «ο ν. 4015 επί υπουργίας Σκανδαλίδη δεν επιτρέπει στην ΕΑΣ Λάρισας να προχωρήσει σε εκποίηση μέρους των περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 45 εκ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντ’ αυτού είμαστε αναγκασμένοι να προσερχόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι στα Δικαστήρια και να δικαζόμαστε για την ίδια υπόθεση. Εμείς ζητάμε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και αν αποδειχθεί αμέλεια, αδράνεια ή δόλος να καθίσουμε στο σκαμνί και να δικαστούμε. Τίποτε όμως απ’ αυτά όμως δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να οδηγούμαστε στα Δικαστήρια και να γινόμαστε αντικείμενο σχολιασμού στην κοινή γνώμη για υποθέσεις που μπορούν να λυθούν με τρόπο που θα εξυπηρετεί το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία