BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Διαχείριση του πιστοποιητικού της φέτας ΠΟΠ απαιτούν οι τσελιγκάδες

«∆ώρο άδωρον» θα είναι η σύσταση της ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας, αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποφασίσει ταυτόχρονα να της παραχωρήσει το πιστοποιητικό κατοχύρωσής της από την ΕΕ, ως προϊόν ΠΟΠ, δηλώνει µε παρησία στην Agrenda ο Μιχάλης Τζιότζιος.

Διαχείριση του πιστοποιητικού της φέτας ΠΟΠ απαιτούν οι τσελιγκάδες

1
0

Το συγκεκριµένο έγγραφο  εικάζεται ότι είναι καταχωνιασµένο σε κάποιο αρχείο του υπουργείου, έπειτα από τη διάλυση της περιβόητης Κτηνοτροφικής (σ. σ. τριτοβάθµια οργάνωση όπως η ΠΑΣΕΓΕΣ). Η εν λόγω οργάνωση είχε επωµιστεί την ευθύνη να διεκπεραιώσει τη γραφειοκρατική δουλειά για την κατοχύρωση της φέτας, σηµειώνει ο τότε υπεύθυνος του τοµέα γάλακτος της Κτηνοτροφικής, Μιχάλης Τζιότζιος.

Και συνεχίζει: «Χωρίς το πιστοποιητικό κατοχύρωσης θα ιδρυθεί άλλο ένα απλό σωµατείο, που δεν θα µπορεί να κάνει ούτε καν ελέγχους γιατί δεν θα έχει εξουσία.  Αν όµως η ∆ιεπαγγελµατική το εξασφαλίσει, µετά από ελέγχους µόλις έξι µηνών είµαι βέβαιος ότι η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος θα πρέπει να διπλασιαστεί γιατί δεν θα µπορεί να καλύψει τη ζήτηση», τονίζει και για να ενισχύσει την επιχειρηµατολογία του υπενθυµίζει πως κάτι ανάλογο συνέβη και όταν θεσπίστηκαν τα ισοζύγια γάλακτος, το Σεπτέµβριο του 2006, µε τα οποία ο τότε ΕΛΟΓ µπορούσε να κάνει ελέγχους µέχρι τα τυροκοµεία. «Μέχρι τότε εκτός από την κανονική φέτα, παράγαµε και άλλους περίπου 100 χιλ. τόνους λευκό τυρί και το δηλώναµε για φέτα. Μόλις ξεκίνησαν οι έλεγχοι, σε έξι µήνες οι τυροκόµοι µας έδιναν µεγαλύτερες προκαταβολές για να βρουν γάλα», θυµάται.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία