BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ενισχύεται με νέα τρακτέρ η Νίκαια μπλόκο και στα Πράσινα Φανάρια

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στήνουν μπλόκα και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας φέρνουν συνεχώς περισσότερα τρακτέρ στο σημείο, ενώ προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ενισχύεται με νέα τρακτέρ η Νίκαια μπλόκο και στα Πράσινα Φανάρια

0
0

Μάλιστα αποφάσισαν και νέες μορφές κινητοποιήσεων και σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζουν για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα.

Η κινητοποίηση αυτή των υγειονομικών θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στις κινητοποιήσεις μπαίνουν και τα μέλη του πρωτογενούς τομέα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), όπως επεσήμανε, ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς.

Στους δρόμους βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης.

Την Δευτέρα αναμένονται στο σημείο συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους, όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας ήδη από την Κυριακή αποκλείουν την εθνική Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες έστησαν δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Στο μπλόκο Αιγίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο μπλόκο του Αγίου βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επιστρέφοντας στην Αθήνα από τα Ιωάννινα.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες απέκλεισαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα την εθνική οδό στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί τους, εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους και στον αγώνα τους.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε «οι αγρότες δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση, αλλά το δικαίωμά τους στην επιβίωση και να παράγουν στη γη τους».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «οι υποσχέσεις και οι παροχές της κυβέρνησης προς του αγρότες «δεν είναι αιτήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, Γιάννης Μποδιώτης, ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα προβλήματα που όπως είπε αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής -κυρίως σταφιδοπαραγωγοί- εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται.

Στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι σύλλογοι συνταξιούχων ΙΚΑ από το Αίγιο, την Πάτρα και την δυτική Αχαΐα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά

Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης έστησαν το μεσημέρι της Κυριακής κατά το δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, οι μικρομεσαίοι αγρότες των Χανίων, στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών έχοντας στο πλευρό τους Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Γυναικών, αλλά και Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τόσο από τα Χανιά, όσο και από το Ρέθυμνο.

Στο πλευρό των αγροτών, βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος αφού συνομίλησε με τους αγρότες εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος, καλώντας σε ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει.

Τη Δευτέρα 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ. καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μπλόκο για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

«Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας», αναφέρουν σε δελτίο Τύπου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και οι Αγροτικοί Σύλλογοι: Πρώην Δήμου Αρμενών, Αμυγδαλοκεφαλιού, Βάμου, Ελους, Καινας, Κολυμβαρίου, Κρυονερίδας, Μεσκλών, πρώην δήμου Μυθήμνας και Παλαιών Ρουμάτων.

Κάλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ιωαννίνων για συλλαλητήριο την 1η Φεβρουαρίου

Η επιτροπή αγώνα  Ιωαννίνων συνεδρίασε στις 27 Ιανουαρίου 2017 και αποφάσισε την συμμετοχή στις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάνουμε κάλεσμα σε όλο τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της 1ης Φεβρουαρίου 2017. Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) προ-συγκεντρώσεις, η μία έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και η άλλη στο Πανηπειρωτικό στάδιο στις 10 π.μ και στη συνέχεια μαζί με τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ θα κατευθυνθούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου στο κέντρο της πόλης.

Καλούμε όλους τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας γιατί αν σβήσει η αγροτική παραγωγή θα σβήσει μαζί και η ΧΩΡΑ μας!

Το να καθόμαστε στη στάνη και να περιμένουμε το τέλος μας είναι μάταιο.

Όλοι μαζί για να κρατήσουμε την παραγωγή ΖΩΝΤΑΝΗ!

Επεισόδιο σε ομιλία Πετρόπουλου στη Ροδόπη

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Επιμελητήριο Ροδόπης, με αγρότες να βρίσκονται έξω από το κτίριο, στο οποίο πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ομιλητή τον Τάσο Πετρόπουλο.

Οι αγρότες, από τις 6 το απόγευμα με κόρνες και καπνογόνα εισήλθαν στην πόλη της Κομοτηνής με την συνοδεία δέκα τρακτέρ και πολλών αγροτικών αυτοκινήτων και αφού έκαναν το γύρο των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης πάρκαραν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία.

Στην συνέχεια, κινήθηκαν πεζή αλλά και με αγροτικά οχήματα προς το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Ροδόπης, κάτω από την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που απέκλεισαν τη είσοδο του επιμελητήριου προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια. Οι αγρότες για περίπου δύο ώρες φώναζαν συνθήματα εναντίον της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για έναν αγώνα που είναι αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι την δικαίωσή του.

Οι εξαγριωμένοι αγρότες ζητούσαν να μιλήσουν με τον υφυπουργό, ώστε να του θέσουν τα αιτήματά τους. 

Αντιπροσωπεία των αγροτών ανέβηκε τελικά στην αίθουσα όπου βρισκόταν ο κύριος Πετρόπουλος στον οποίο και εξέθεσαν τα αιτήματά τους, τονίζοντας πως θα δώσουν ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκθεση Zootecnia, το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα κάποιοι αγρότες έφεραν και... τούρτα με δύο κεράκια, καθώς η εκδήλωση, γίνονταν για τα δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία