BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μόνο παρουσία Τσίπρα δέχονται διάλογο οι αγρότες της Μακεδονίας

Μόνον εάν υπάρξει επιτήρηση του πρωθυπουργού δέχονται πλέον να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι αγρότες όλων των μπλόκων που συντάσσονται με το συντονιστικό Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο απέρριψε πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να τους δεχτεί το μεσημέρι της Παρασκευής, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το Πανελλαδικό Συντονιστικό του Βαγγέλη Μπούτα.

2
0

Η σχετική απόφαση, μαζί με ένα πλάνο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, επικυρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, σε συνεδρίαση στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή των μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και του Αμυνταίου από τη Δυτική Μακεδονία και των Πλατυκάμπου και Φαρσάλων από τη Θεσσαλία.

Οι αγρότες της περιοχής πνέουν μένεα κατά του Βαγγέλη Αποστόλου, στον οποίο καταλογίζουν τακτικισμούς μετά την κίνησή του να δεχθεί πρώτη σε διάλογο με τα τρία συναρμόδια υπουργεία την πλευρά του Βαγγέλη Μπούτα, παρότι οι ίδιοι απηύθυναν τη σχετική πρόσκληση προς την κυβέρνηση τρεις ημέρες νωρίτερα, από την περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Όπως ειπώθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού που είναι επιφορτισμένα με την επικοινωνία με την κυβέρνηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τηλεφώνησε στον Παύλο Αραμπατζή από το μπλόκο του Λευκώνα Σερρών και του πρότεινε να τους δει μετά τη συνάντηση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό.

Η κίνησή του αυτή, όμως, ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια απαξίωσης των αγροτών του Διευρυμένου Συντονιστικού της Κεντρικής Μακεδονίας και πλέον μπαίνει ως απαράβατος όρος να υπάρχει και επιτήρηση από τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρξει οποιαδήποτε συνάντηση για διάλογο.

Η χρήση της λέξης «επιτήρηση» δεν είναι τυχαία, αφού όπως είπε στο Agronews πηγή μέσα στο Διευρυμένο Συντονιστικό Κεντρικής Μακεδονίας, τους παρέχει τη δυνατότητα ελιγμού, υπό την έννοια ακόμη και να μην υπάρχει, στη διαδικασία του διαλόγου, φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, στον οποίο αναγνωρίζουν πως αυτή την περίοδο έχει πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα με την αξιολόγηση, αρκεί να έχει ορίσει κάποιον εκπρόσωπό του, ώστε να εποπτεύσει τη συζήτηση με τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία.

Προκειμένου να πιέσουν προς την κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε από το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου να σκληρύνουν τη στάση τους στα υφιστάμενα σημεία όπου έχουν παρουσία, αλλά και να πάνε σε νέα. Προς την κατεύθυνση αυτή το μπλόκο της Ειδομένης που κρατά κλειστά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού από τα τέλη Ιανουαρίου και δυσχεραίνει την κίνηση στο Τελωνείο των Ευζώνων, θα επιχειρήσει να κλείσει και τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ίσως κινηθούν κάποια τρακτέρ και προς το Τελωνείο της Δοϊράνης. Αντίστοιχα, και στο Λευκώνα Σερρών οι αγρότες θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την πίεση τους τόσο στο σημείο της διασταύρωσης προς το Σιδηρόκαστρο, όσο και με άλλες δράσεις, ενώ το μπλόκο του Αμυνταίου ανέφερε πως θα κινηθεί προς το Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής. Τα Πράσινα Φανάρια έχουν πει ότι θα μείνουν στον κόμβο του αεροδρομίου έως τη μία το μεσημέρι, ενώ για τις επόμενες κινήσεις τους θα αποφασίσουν σε συνεδρίαση μετά τις 10.30 το πρωί. Το σενάριο που συζητείται είναι να κινηθούν προς το χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου και να μείνουν εκεί για περίπου μισή ώρα συμβολικά και κατόπιν να επιστρέψουν στο σημείο που βρίσκονται για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία