BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ρευστό μέσω εξυγίανσης ψάχνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων

Σχέδιο εξυγίανσης επιδιώκει να «τρέξει» άµεσα ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Τρικάλων, σε µια προσπάθεια να αντλήσει –έπειτα από 4 σχεδόν χρόνια- ρευστότητα µέσω τραπεζικού δανεισµού, για ν’ αντεπεξέλθει στις συσσωρευµένες υποχρεώσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Ανανέωση του λογότυπου της ΕΑΣ Τρικάλων

5
0

Το σχέδιο, το οποίο σύµφωνα µε όσα δήλωσε στην Agrenda, ο πρόεδρος της οργάνωσης Αχιλλέας Λιούτας «έχει λάβει πριν από ένα µήνα την έγκριση της τράπεζας Πειραιώς», προς την οποία οι υποχρεώσεις της οργάνωσης ανέρχονται σε 17,2 εκατ. ευρώ, «απαιτείται να επικυρωθεί από τα δικαστήρια».

Κι αυτό γιατί όπως λέει ο ίδιος: «το µεγαλύτερο µέρος των υπό ρύθµιση δανείων είναι εγγυηµένα από το δηµόσιο και για να είναι εφικτό αυτό, απαιτείται να επικυρωθεί µε δικαστική απόφαση του προβλεπόµενου κώδικα».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 3 του ερχόµενου Απριλίου από το Πολυµελές Πρωτοδικείο της πόλης.

Επιδιώκει διαγραφή χρεών

Σύµφωνα µε όσα αναφέρονται στο σχέδιο, η Ένωση εκτιµά ότι θα καταφέρει να ανακάµψει, δίνοντας έµφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικούντες της προτείνουν:

-Αποπληρωµή σε µία δεκαετία και λήψη περιόδου χάριτος ενός έτους, ποσού 17,2 εκατ. ευρώ προς την Πειραιώς.

-∆ιαγραφή του 80% δανείου 8,4 εκατ. ευρώ προς την ΑΤΕ bank και αποπληρωµή του σε βάθος δεκαετίας.

-Αποπληρωµή σε δύο χρόνια των εργαζοµένων.

-Αποπληρωµή του ΙΚΑ σε 12 µηνιαίες δόσεις.

-Εξόφληση του ∆ηµοσίου εντός της πρώτης περιόδου.

-Εξόφληση της ∆ΕΗ (356,6 χιλ. ευρώ) σε 48 µηνιαίες δόσεις

Σηµειωτέον πως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Τρικάλων που ιδρύθηκε το 1930 συµπεριλαµβάνεται στη λίστα µε τις µεγαλύτερες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, σε επίπεδο κύκλου εργασιών. Ο τζίρος της ΕΑΣ κατά το τέλος του πρώτου εξαµήνου του 2016 συρρικνώθηκε σε 16,1 εκατ. ευρώ (από 27,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστηµα του 2016).

Αλέξανδρος Μπίκας


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία