BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πρωτοβάθμιες οι Ενώσεις Αναγκαστικών Συνεταιρισμών

Αυτό προβλέπει το Άρθρο 16 του νομοσχεδίου για τις αποπληρωμές αγροτικών προϊόντων.

1
0

Η συγχώνευση και απορρόφηση των Αναγκαστικών Αγροτικών Συνεταιρισμών από την αντίστοιχη Αναγκαστική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, η οποία θα μετατραπεί σε Αναγκαστικό Αγροτικό Συνεταιρισμό, προβλέπεται, εκτός των άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην αιτιολογική έκθεση, για το σχετικό άρθρο 16, αναφέρεται πως η διάταξη αυτή, εναρμονίζει τους Αναγκαστικούς Συνεταιρισμούς του ν.1390/38 στην αρχιτεκτονική δομή των ελεύθερων συνεταιρισμών αφού η συγκεκριμένη δομή των ελεύθερων συνεταιρισμών διευκολύνει την λειτουργία τους, μειώνει το κόστος και φέρνει ποιο κοντά στον συνεταιρισμό τα μέλη του. 

Αναλυτικά το εν λόγω άρθρο έχει ως εξής:

Άρθρο 16
Μετατροπή αναγκαστικών ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών

 Οι Αναγκαστικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του α.ν. 1390/1938 συγχωνεύονται με απορρόφηση από την αντίστοιχη Αναγκαστική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών που προβλέπεται στις διατάξεις του νόμου που τους διέπουν, κατ' αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.4384/2016, εντός έτους από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά τη συγχώνευση με απορρόφηση, οι Αναγκαστική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μετατρέπεται αυτοδικαίως σε Αναγκαστικό Αγροτικό Συνεταιρισμό και ρυθμίζεται από τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου και την ισχύουσα νομοθεσία περί Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην διαβούλευση επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: http://www.opengov.gr/ypaat/?p=1831

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία