BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Νομοθέτηση αγορών πριν το Πάσχα, λέει το υπουργείο

Επιστολή σε Παυλόπουλο, Τσίπρα από Βιοκαλλιεργητές Αττικής, Λακωνίας και Βόρειας Ελλάδας.

4
0

«Έως σήμερα, 27 ημέρες μετά την συνάντηση, ουδεμία έγγραφη απάντηση δεν έχει φτάσει στα χέρια των φορέων που προσυπογράφουν το παρόν δελτίου τύπου», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις οργανώσεις, προσθέτοντας ότι: «Η μόνη επικοινωνία που υπήρξε από το Υπουργείο έγινε τηλεφωνικά από την κυρία Λυμπεροπούλου προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής Μαΐστρο Καραμπάση ενημερώνοντας ότι πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των αγορών».

Ακόμα και αν θεωρήσουμε την προφορική επικοινωνία που είχαμε από το Υπουργείο σαν «δέσμευση», επισημαίνουν, «διαπιστώνουμε ότι τα χρονικά περιθώρια δεν αρκούν, βάζοντας για άλλη μια φορά την διοίκηση του Υπουργείου προ των ευθυνών της. Θεωρούμε ότι το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί και να δείξει υπευθυνότητα απέναντι στις δεσμεύσεις που πήρε στην εν λόγω συνάντηση. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επιτυχία της βιολογικής γεωργίας στην χώρα μας».

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017 ΑΠ 29/03/2017/B/1715

 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε και κύριε Πρωθυπουργέ,

σας αποστέλλουμε για την ενημέρωσή σας το Κοινό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της "Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.


Με βαθύτατη εκτίμηση,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.      Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου

2.      Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσιρώνη

3.      Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Νίκο Αντώνογλου

4.      M.M.E.

  ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY

 

Στην   συνάντηση   που   πραγματοποιήθηκε   στο   Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την Πέμπτη 2 Μαρτίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ι.

Τσιρώνη παρουσία εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας και άλλων φορέων, συζητήθηκαν για άλλη μια φορά:

α) Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την προκήρυξη του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες».

β) Η εκρεμμότητα της ολοκλήρωσης της νομοθέτησης των αγορών βιοκαλλιεργητών.

Στην συζήτηση για άλλη μια φορά κατατέθηκαν προτάσεις από τους φορείς που συμμετείχαν, οι οποίες καταγράφηκαν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου και υπήρξαν οι ακόλουθες δεσμεύσεις:

α) Όσον αναφορά το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία ότι θα δοθούν εντός χρονικού ορίου μιας εβδομάδος εγγράφως απαντήσεις από το υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα.

β) Όσον αναφορά τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών ότι θα δοθούν εγγράφως απαντήσεις εντός χρονικού ορίου 2 με 3 ημερών από την Διοίκηση του Υπουργείου προς επίλυση του θέματος.

Έως σήμερα, 27 ημέρες μετά την συνάντηση, ουδεμία έγγραφη απάντηση δεν έχει φτάσει στα χέρια των φορέων που προσυπογράφουν το παρόν δελτίου τύπου. Η μόνη επικοινωνία που υπήρξε από το Υπουργείο έγινε τηλεφωνικά από την κυρία Λυμπεροπούλου προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής Μαΐστρο Καραμπάση ενημερώνοντας ότι πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των αγορών. Ακόμα και αν θεωρήσουμε την προφορική επικοινωνία που είχαμε από το Υπουργείο σαν «δέσμευση», διαπιστώνουμε ότι τα χρονικά περιθώρια δεν αρκούν, βάζοντας για άλλη μια φορά την διοίκηση του Υπουργείου προ των ευθυνών της. Θεωρούμε ότι το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί και να δείξει υπευθυνότητα απέναντι στις δεσμεύσεις που πήρε στην εν λόγω συνάντηση. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επιτυχία της βιολογικής γεωργίας στην χώρα μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία