BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πρίντζος: Δεν ψάχνω για ψήφους με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Απαντά στην κριτική του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου για το δωρεάν ΟΣΔΕ.

«Βαδίζει απαράσκευη η χώρα, χρειάζεται Αγροτική Πολιτική»

3
1

Έξαλλος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε από το συνεταιρισμό Πηλίου περί αθέμιτου ανταγωνισμού, για την απόφαση του να θέσει δωρεάν τα συνεργεία της οργάνωσής για υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ σηκώνοντας το γάντι αναφορικά με τις δηλώσεις του  πρόεδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου Γιάννη Διανελλάκη για «ευθεία παρέμβαση Πρίντζου στις περιοχές του Πηλίου», ξεκαθαρίζει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας αποφάσισε, και μόνο για φέτος, ότι δεν θα κάνει δηλώσεις για τους αγρότες του Πηλίου, Β. Σποράδων και Αλμυρού», ζητώντας το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλες οργανώσεις.

Δηλώνει δε, εμβρόντητος από την κριτική αυτή, τονίζοντας «ειλικρινά δεν κατανοώ τι θέλει να πει ο κ. Διανελλάκης, ότι εκδικούμαστε τους αγρότες του Πηλίου γιατί εκφράσαμε την επιθυμία να τους κάνουμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ χωρίς χρήματα; Χαϊδεύω τους αγρότες όπως λέει, για να τους πάρω την ψήφο; Τον ενημερώνω, ότι ούτε είχα - και το απέδειξα -, αλλά ούτε και έχω την επιθυμία, ούτε δημοτικός σύμβουλος να γίνω, ούτε δήμαρχος, ούτε περιφερειάρχης, ούτε βουλευτής. Αν έχω κάποια θέση στο Συνεταιριστικό κίνημα, την έχω για να βοηθώ τους Συνεταιρισμούς και τον αγροτικό κόσμο και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο για θέματα του Συνεταιριστικού Κινήματος πολύ σοβαρά που αφορούν και στην Οργάνωση του κ. Διανελλάκη. Τρέχω και αγωνίζομαι στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες για θέματα που αφορούν περισσότερο στην Οργάνωση του κ. Διανελλάκη παρά στη δική μου», λέει ενοχλημένος.

 Καταλήγοντας, τονίζει ότι «Αμετακίνητος στόχος μας η διαρκής βελτίωση της προσφοράς στους αγρότες και στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο μας στηρίζει με πρωτόγνωρα ποσοστά αγοράς στα γαλακτοκομικά μας προϊόντα (Ν. Μαγνησίας) πάνω από 75%. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις υπάρχουν μόνο, για να βοηθούν τον αγρότη και όχι να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω των αγροτών».


Αναλυτικότερα ο κ. Πρίντζος δηλώνει τα εξής:

Εμβρόντητος αλλά και κατάπληκτος πληροφορήθηκα ότι υπάρχει δήλωση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου, κ. Διανελλάκη, ότι κατηγορεί τη Συνεταιριστική μας Οργάνωση αλλά και εμένα προσωπικά για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ειλικρινά δεν κατανοώ τι θέλει να πει ο κ. Διανελλάκης, ότι εκδικούμαστε τους αγρότες του Πηλίου γιατί εκφράσαμε την επιθυμία να τους κάνουμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ χωρίς χρήματα; Χαϊδεύω τους αγρότες όπως λέει, για να τους πάρω την ψήφο; Τον ενημερώνω, ότι ούτε είχα - και το απέδειξα -, αλλά ούτε και έχω την επιθυμία, ούτε δημοτικός σύμβουλος να γίνω, ούτε δήμαρχος, ούτε περιφερειάρχης, ούτε βουλευτής. Αν έχω κάποια θέση στο Συνεταιριστικό κίνημα, την έχω για να βοηθώ τους Συνεταιρισμούς και τον αγροτικό κόσμο και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο για θέματα του Συνεταιριστικού Κινήματος πολύ σοβαρά που αφορούν και στην Οργάνωση του κ. Διανελλάκη. Τρέχω και αγωνίζομαι στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες για θέματα που αφορούν περισσότερο στην Οργάνωση του κ. Διανελλάκη παρά στη δική μου.

Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις υπάρχουν για έναν και μοναδικό λόγο, για να βοηθούν τον αγρότη και όχι να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω των αγροτών. Η Οργάνωσή μας δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να πορεύεται στον δρόμο της ανάπτυξης για να μπορεί να προσφέρει στους αγρότες και στο κοινωνικό σύνολο, κάθε χρόνο και περισσότερα.

Η Συνεταιριστική μας Οργάνωση προσβλέπει όχι στη συσσώρευση κερδών αλλά στην εύρυθμη και αποτελεσματική οικονομική λειτουργία, χάριν των αγροτών της και χάριν του καταναλωτικού κοινού που την αγκαλιάζει και την στηρίζει. Αδιαπραγμάτευτη φιλοσοφία μας, κεντρικό μας μέλημα και αμετακίνητος στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της προσφοράς στους αγρότες και στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο μας στηρίζει με πρωτόγνωρα ποσοστά αγοράς στα γαλακτοκομικά μας προϊόντα (στον Ν. Μαγνησίας) πάνω από 75%.

Στον Ν. Μαγνησίας η Συνεταιριστική μας Οργάνωση έχει καταφέρει μέσα από σκληρή προσπάθεια να έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει στον αγροτικό κόσμο και το κοινωνικό σύνολο και αυτό κάνει, έστω και εάν σ’αυτό ορισμένοι προσπαθούν να προσδώσουν άλλα κίνητρα. Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν. Τέλος δηλώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας αποφάσισε, και μόνο για φέτος, ότι δεν θα κάνει δηλώσεις για τους αγρότες του Πηλίου, Β.Σποράδων και Αλμυρού, για λόγους που ήδη αναφέρθηκαν ανωτέρω. Εύχομαι και ελπίζω κι άλλες Συνεταιριστικές Οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-04-2017 14:13giannis

xronia pola apo mena kat arxin kai mpravo ston Nikita Printzo gia mia akomi fora !!! aytos einai o skopos toy syneterismoy.!!! kai ton syneterismon genikotera !! alla edo sto //ELLADA// de to sfinoyn na doulepsei opos prepei !!! ta 2 megala komata tis eksoysias poy pernane diaxronika apo ton topo.... kai to sistima !!! posoys ergazomenoys exei i en logo syneteristiki organosi ,,kai se ti katastasi vriskonte me tin dioikisi kai tis ergasiakes sxeseis tous !! tha mporo na exo mia apantisi ? to exei aggiksei to thema ayto kapios ?? i den yparxei kanena provlima .... (tha itan to eyxomeno)..! perimeno lipon mia emperistatomeni apantisi.....eyxaristo...!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία