BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με ντομάτες υποδέχτηκαν οι Κρητικοί τον Τσιρώνη

Υποδοχή με… ντομάτες και οργή για τον αναπληρωτή Γιάννη Τσιρώνη από Κρητικούς αγρότες.

Με ντομάτες υποδέχτηκαν οι Κρητικοί τον Τσιρώνη

2
0

Με ντομάτες και οργή υποδέχτηκαν οι αγρότες της Μεσσαράς, στην Κρήτη, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη. Ένταση και επεισόδια επικράτησαν στους χώρους που επισκέφθηκε ο υπουργός με ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία των ΜΑΤ να τον φρουρούν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί όταν δεκάδες αγρότες περίμεναν με τα οχήματά τους την έλευση του υπουργού στο κέντρο του Τυμπακίου στη Μεσαρά. Εκεί ήταν παρατεταγμένη και διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.


Οι αγρότες μόλις αντιλήφθηκαν τη μετακίνηση του υπουργού πήγαν έξω από το κτήριο, έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα, πέταξαν ντομάτες και αποδοκίμασαν έντονα και κατηγορηματικά τις ενέργειες της κυβέρνησης στα θέματα των αγροτών.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης τελικά δέχθηκε αντιπροσωπεία στο χώρο της ΒΙΑΝΑΜΕ. Ωστόσο, αμέσως μετά τη σύσκεψη οι αγρότες απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έξοδος του υπουργού.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης Μεσαράς Βαγγέλης Τσιμπραγάκης παρέδωσε στον κ. Τσιρώνη υπόμνημα με τα προβλήματα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο τέλος νερού, για το οποίο είναι υπεύθυνος ο αναπληρωτής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού Γιώργος Ντισπυράκης έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα απούλητα προϊόντα, τα προβλήματα των μεταφορών, την ανασφάλεια των αγροτών, θέματα ΕΛΓΑ, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του υπουργού

Μετά το Τυμπάκι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης, θα μεταβεί στον Πύργο και στον Κουσέ Ηρακλείου προκειμένου να συνομιλήσει με αγροτικούς φορείς και συνεταιρισμούς βιολογικών προϊόντων και να επισκεφτεί αγροτικές μονάδες της περιοχής.

Στις 6.30 το απόγευμα ο Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλη, ενώ αμέσως μετά, στις 7 το βράδυ θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών, επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών, στα Πεζά Ηρακλείου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία