BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πρώτη διοίκηση, δεύτερη ευκαιρία στη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Εκλογές αφύπνισης του συνεταιριστικού χώρου, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου (από τις 10.00 το πρωί στο Ξενοδοχείο President) η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, την ώρα που το θεσµικό πλαίσιο για την οργάνωση του χώρου παραµένει ηµιτελές, οι περιουσίες των συνεταιρισµών απαξιώνονται και αλλάζουν χέρια και η εµπιστοσύνη των αγροτών στη συλλογικότητα αποτελεί σταθερά ζητούµενο τα τελευταία χρόνια.

Πρώτη διοίκηση, δεύτερη ευκαιρία στη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

2
0
Παρά την αποφασιστικότητα που υπήρξε το περασµένο φθινόπωρο, όταν οι περιστάσεις υποχρέωσαν την παραδοσιακή πτέρυγα του συνεταιριστικού χώρου, να καταθέσει στο Πρωτοδικείο καταστατικό για την ίδρυση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης της οργάνωσης δεν γίνονται µε τους καλύτερους οιωνούς


Η διάσπαση του χώρου έχει συντελεστεί, µια µερίδα οργανώσεων επέλεξε να αναζητήσει στέγη στο αµφιλεγόµενο σχήµα του ΣΑΣΟΕΕ, τα οικονοµικά των περισσότερων συνεταιρισµών παραµένουν σε κακά χάλια, η Πολιτεία δεν δείχνει διάθεση να πάρει στα χέρια της την «καυτή πατάτα» του συνεργατισµού και τα λίγα αξιόµαχα στελέχη αγωνίζονται να διασώσουν τις µονάδες τους.

Επιβεβληµένη η επανεκκίνηση

Η υπόθεση του ΟΣ∆Ε και το ανακάτεµα που έχει επιφέρει µεταξύ των συντελεστών του χώρου, η περιθωριοποίηση της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ευθύνες των διοικούντων της για το σηµερινό κατάντηµα,  η υπονόµευση που υφίσταται καθηµερινά το συνεταιριστικό κίνηµα από φίλους και ανταγωνιστές, είναι δύσκολο να µείνουν στην άκρη, όσο κι αν οι ανάγκη της επανεκκίνησης κρίνεται επιβεβληµένη.


Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες θέλουν να  συσπειρώνονται τελικά γύρω από τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ κοντά στους 150 πρωτοβάθµιους συνεταιρισµούς µε 250 αντιπροσώπους και να κατεβαίνουν υποψήφιοι για το 21µελές ∆.Σ. της οργάνωσης περί τους 30 συνεταιριστές. Το καλό είναι ότι τα πολιτικά πάθη έχουν αµβλυνθεί, οι περισσότεροι εκ των συντελεστών του χώρου δείχνουν να βάζουν στην άκρη τις κοµµατικές τους ταυτότητες αλλά και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για το καλό της ανασυγκρότησης και η εκλογική διαδικασία αναµένεται να κυλίσει οµαλά.




Άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν τους βασικούς συντελεστές του εγχειρήµατος να έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες ζυµώσεις µε στόχο την αναζήτηση ενός προσώπου που θα εµπνεύσει το καινούργιο ξεκίνηµα, να έχει την έξωθεν καλή µαρτυρία ώστε να αποτελέσει τη συνείδηση του συνεργατισµού σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να λειτουργήσει ενωτικά, χτίζοντας γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ρεπορτάζ λέει ότι το πρόσωπο του Παύλου Σατολιά, προέδρου της ΕΑΣ Καλαβρύτων και εργάτη του συνεργατισµού, χωρίς προκαταλήψεις και µικροψυχίες, είναι το πλέον κατάληλο για να σηµατοδοτήσει αυτή τη νέα αρχή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία