BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Επιπλώνεται ο ΟΔΙΑΓΕ, έτοιμος για business

Παίρνει σάρκα και οστά εντός των επόµενων ηµερών ο κρατικός οργανισµός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ο∆ΙΑΓΕ), ετοιµάζοντας µπάσιµο στο αγροτικό real estate µε ξένα… λάφυρα, χιλιάδες παραγωγικά ακίνητα αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και όχι µόνον.

Επιπλώνεται ο ΟΔΙΑΓΕ, έτοιμος για business

3
0
Την εξέλιξη αυτή προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντάς ότι η σχετική ρύθµιση για τη λειτουργία του Ο∆ΙΑΓΕ, θα περιέχεται σε νοµοσχέδιο που πάει προσεχώς στη Βουλή και αφορά στην αναγραφή προέλευσης στο γάλα

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κου Γ. Καρρά δήωλσε πως «έχουµε ήδη συστήσει τον Οργανισµό Ο∆ΙΑΓΕ που έχει στενή σχέση µε την προστασία της περιουσίας που συνδέεται µε την αγροτική δραστηριότητα.

Στο νοµοσχέδιο  του ΥΠΑΑΤ που αφορά στην υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης - ειδικά στα γαλακτοκοµικά προϊόντα και στα κρέατα - έχουµε ετοιµάσει σχετική τροπολογία και θα έρθει εντός των ηµερών στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής. Με την τροπολογία αυτή θα θέσουµε σε διαδικασία λειτουργίας τον συγκεκριµένο Οργανισµό και θα εξειδικεύεται ο ρόλος και η δραστηριότητά του»

«Εµείς λοιπόν θέλουµε να µας παραχωρηθεί η χρήση της υποθηκευµένης αγροτικής περιουσίας και έχουµε προς τούτο τον Ο∆ΙΑΓΕ τον οποίο τώρα δηµιουργήσαµε και ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή της αγροτικής περιουσίας του ∆ηµοσίου (µιλάµε για καταπατηµένες εκτάσεις, ακίνητα κλπ., όλα αυτά προσπαθούµε να τα επικαιροποιήσουµε, να ξέρουµε τι ακριβώς έχουµε).

Και βεβαίως πάρα πολλά θέµατα π.χ. προώθησης νέων αγροτών, παραχώρησης εκτάσεων για καλλιέργειες ζωοτροφών είναι θέµατα που θέλουµε να τα υπηρετήσουµε µέσα από αυτήν τη διαδικασία», σηµείωσε
Με βάση τα λεγόµενα του υπουργού ο Ο∆ΙΑΓΕ, θα παραχωρεί χρήσεις ακινήτων αγροτικής γης  για να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα.

«Λέµε πολύ απλά, να µας παραχωρηθεί η χρήση και να µην µπουν στη διαδικασία της εκκαθάρισης και του πλειστηριασµού γιατί και οι τιµές θα είναι πάρα πολύ µικρές και ταυτόχρονα θα απαξιωθεί µια αγροτική περιουσία που την θέλει ο αγροτικός χώρος. Όσοι λοιπόν έχουν προβλήµατα αυτού του είδους, να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους µη έχοντας τον βραχνά της υπηρέτησης των συγκεκριµένων υποχρεώσεων. Αν δεν µπορούν, εµείς – έχοντας τη διαχείριση της χρήσης των συγκεκριµένων εκτάσεων – θα αναζητήσουµε νέους αγρότες, νέα συνεργατικά σχήµατα έτσι ώστε να µην χαθεί ούτε ένα στρέµµα ούτε ένα τετραγωνικό από την συγκεκριµένη αγροτική περιουσία γιατί την έχουµε απόλυτη ανάγκη», κατέληξε ο Βαγγέλης Αποστόλου


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία